Aktywne Wpisy
Wpisuje na kartce Wasze Nicki. Kto chętny?
Czy będąc aktywnymi seksualnie podkładacie coś pod prześcieradło żeby nie brudzić materaca? Ja zawsze mam taki podkład, bo dałem kilka tysi za materac i nie chce go brudzić różnymi wydzielinami, a ostatnio tinderówka stwierdziła, że to przesada. Tylko że jak u niej byłem, to ona miała jakieś piankowe gówno z ikei za 50 zł że aż sie ruchać odechciewało #seks #zwiazki #logikarozowychpaskow #logikaniebieskichpaskow
Czy moja matka ma rację? Zrezygnowałem ze studiów i podjąłem pracę na magazynie jako zwykły pracownik fizyczny. Studiowałem informatykę, ale uznałem, że to nie to, za ciężkie to było dla mnie, zawalałem praktycznie wszystkie przedmioty i po roku uznałem, że nie ma sensu tego ciągnąć dalej. Matka twierdzi, że zmarnowałem sobie życie i nie dam rady potem. Płaciła mi za korepetycje, książki, warunki, szukała znajomych, którzy mogliby pomóc, tak żebym zaliczał te przedmioty, ale ja i tak uznałem, że lepiej się poddać. Odkąd pracuje na magazynie jestem szczęśliwszy, co prawda zarabiam mało, ale wykonuję proste, schematyczne prace i nie muszę martwić się projektami, zaliczeniami, deadline i całą resztą. Każdy dzień jest taki sam, dla innych to może być monotonia, dla mnie to spokój. Jednak wydaje mi się, że coś w tym jest co mówi moja matka, faktycznie nie znam nikogo kto pracowałbym na magazynie i stać go było na własny dom, samochód, jedzenie i opłaty. Z drugiej strony w moim zakładzie są ludzie mający po 30, 40 lat i pracują tutaj i gdzieś przecież mieszkać muszą.
#pytanie #pytaniedoeksperta #pracbaza
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #6281213aadd9cbafa2f42391
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: karmelkowa
Roczny koszt utrzymania Anonimowych Mirko Wyznań wynosi 235zł. Wesprzyj projekt
@JimNH777: trochę się z tym utożsamiam. Wybrałem ścieżkę na skróty
Z tym, że mi za to nie płacili, a aby się nie skłócić poszłam na studia zaoczne "za które mam płacić sobie sama”.
Wpadłam w błędne koło zarabiania na utrzymanie się, studia i poprawki. Utrzymuję się sama aby studiować, pracuję aby wyrobić na te wszystkie opłaty w tym czesne 1k. Zero czasu na przyjemności, każdy odpoczynek to wyrzuty sumienia, że znowu coś zawalam.
4 lata z życia wyjęte (bo rok jeszcze uwaliłam i teraz będę dopiero bronić inżyniera), ani tego nie czuję, ani tego nie lubię. Pracuję przy informatyce bo tylko to daje pieniądze wystarczające aby na to wszystko wyrobić i jestem ciągle zestresowana i poddenerwowana, bo się w tym nie odnajduję.
Stary, nawet nie wiesz jak Ci zazdroszczę. Totalnie nie miałam odwagi, aby się postawić i przedstawić sprawę jak