Wpis z mikrobloga

Mam rekrutację po południu i gość ma wpisane w zainteresowaniach anime i niby jak ja mam pozytywnie spojrzeć na takiego kandydata
  • 89
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@evilonep: XD Uwielbiam HRowców. Nawet na studiach profesorowie HR Management zawsze cisnęli z nich bekę, ale to na inną historię XD

Jest teoria FIT. Trzeba zadać sobie pytanie czy potencjalny pracownik pasuje do: firmy, zespołu, managera oraz pozycji. Jak masz w firmie dużą grupę nerdów i Otaku, to ten ziomek pasuje idealnie.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 4
@Imod: Po to, żeby rekruterzy mogli trochę rozluźnić atmosferę podczas rozmowy i zagaić o jakieś zainteresowanie i sprawdzić czy kandydat potrafi z pasją o czymś opowiedzieć - to tak w skrócie. Nie jest to konieczna pozycja, ale ja zazwyczaj spotykałem się z tym, że rzeczywiście rekruterki pytały na początku rozmowy o moje zainteresowania albo jak czekaliśmy na kogoś.
  • Odpowiedz
@evilonep: albo wpisał anime bo faktycznie je lubi, albo nie ma żadnych zainteresowań i wpisał anime bo lubi trzepać do hentajów. Oba przypadki dyskwalifikują go jako pracownika i jako istotę ludzką xD
  • Odpowiedz
@evilonep: Znam poważnego prezesa i inwestora, który ma kilka marek do ogarniania i gościu raz na jakiś czas ma odpał i jedzie w jakieś miejsce, gdzie się zamyka w domku i przez 2 tygodnie chleje non stop, ale tak chleje jak gruba patola. Potem dochodzi do siebie, wbija się w garniak i dalej leci z zarządzaniem z sukcesami... Wiec dziwne hobby nie oznacza, że ktoś nie nadaje się na odpowiedzialne
  • Odpowiedz
@Awerege: a czy nie powinno sie pytac o rzeczy zwiazane z branza? Jak hrka zapyta o cos z branzy tez jej zadasz pytanie jak zapyta Cie o hobby to nie zapytasz, a Ty tez rzezbisz glowy prezydentow w chalkach?
  • Odpowiedz
@evilonep: Ale co w tym jest złego? jeden składa modele LEGO inny skleja statki ten lubi anime.. Praca pracą życie po niej jego sprawą , tak patrzenie na kogoś przez to co robi w wolnym czasie to troche z-----e... Może być super pracownik dodatkowo jest szczery i nie boi się mówić co robić moim zdaniem + za jaja :D
  • Odpowiedz
@evilonep Jeden lubi samochody, inny zbiera znaczki Czesiek jak wypije wody to dostaje sraczki Alfa lubi stać w warsztacie, Antek woli chłopców chyba Zesram się ze szczęścia w gacie, właśnie weekend się zaczyna
  • Odpowiedz