To co robi Macron jest niesamowite i jednocześnie straszne. Właśnie prawie cały świat powiedział, że aktualnej Rosji już nie ma i nie będzie, a Macron wychodzi i mówi że Rosja jest nadal normalnym krajem, trzeba się z nią liczyć i trzeba jej oddać terytorium Ukrainy (która sama nie może zdobyć), bo jak nie dostanie tego, to Putin straci w oczach Rosjan.
Macron aktualnie bardziej broni Rosji i Putina, niż sama Rosja. Jeśli to się potwierdzi, to Macron powinien być skończony.
Biden - martwi się że Putin nie ma wyjścia Macron - mówi że trzeba dać jakieś wyjście Putinowi Wykop - ale oni głupi, ja wiem lepiej przecież, kolejny ekspert od chłopskiego rozumu?
@qlimax3: Francja i Niemcy ogólnie wyszli na największych klaunów zachodu na tym konflikcie. I bardzo dobrze. Grunt że USA i UK jebia w Rosję jak w bęben a i wschodnią flanka NATO ma jasne stanowisko, Niemcy i Francję j---c prądem. To myślę dużo zmieni w przyszłości europejskiej polityki. Dla nas ideolo
Agencja UNIAN, relacjonując inny wątek wywiadu dla włoskich mediów, poinformowała o kroku, który miał podjąć prezydent Francji. Jak podaje wspomniane źródło, Emmanuel Macron chciał odnieść sukces w mediacjach między stroną ukraińską i rosyjską. Prezydent Francji miał zaproponować swojemu ukraińskiemu odpowiednikowi, żeby Ukraina poszła na ustępstwa, które dotyczą jej suwerenności, aby Władimir Putin mógł „zachować twarz”. Takie same doniesienia przekazał „The Kyiv Independent” na Twitterze
@kazikonik Czyli źródło to jest artykuł, który cytuje wywiad, w którym ktoś mówił o agencji, która ma jakieś anonimowe źródło, które mówi, że Macron miał w bliżej nieokreślonym terminie i nieokreślony sposób zaproponować, żeby Ukraina poszła na ustępstwa w celu podpisania traktatu pokojowego?
A @qlimax3 pisze, że Macron gdzies właśnie wyszedł i powiedział, że trzeba się liczyć z Rosją i oddać jej terytorium Ukrainy. Brzmi jak to samo?
Właśnie prawie cały świat powiedział, że aktualnej Rosji już nie ma i nie będzie, a Macron wychodzi i mówi że Rosja jest nadal normalnym krajem, trzeba się z nią liczyć i trzeba jej oddać terytorium Ukrainy (która sama nie może zdobyć), bo jak nie dostanie tego, to Putin straci w oczach Rosjan.
Macron aktualnie bardziej broni Rosji i Putina, niż sama Rosja. Jeśli to się potwierdzi, to Macron powinien być skończony.
#rosja #ukraina #wojna #polityka
Biden - martwi się że Putin nie ma wyjścia
Macron - mówi że trzeba dać jakieś wyjście Putinowi
Wykop - ale oni głupi, ja wiem lepiej przecież,
kolejny ekspert od chłopskiego rozumu?
Czy to się dobrze skończy, nie wiem ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Źródeł brak. Klasyczny wykop jest klasyczny.
@szasznik:
https://www.wprost.pl/amp/10719193/dojdzie-do-rozmowy-zelenski-putin-prezydent-ukrainy-postawil-kilka-warunkow.html
@Yahoo_
@
A @qlimax3 pisze, że Macron gdzies właśnie wyszedł i powiedział, że trzeba się liczyć z Rosją i oddać jej terytorium Ukrainy. Brzmi jak to samo?
Nie bronie opa, bo p------i bzdury z tym, że publicznie gdzieś tak powiedział, ale powiedział.
Jutro o 16 podam więcej informacji.