Wpis z mikrobloga

@singollo: jest integracja z gitem i svnem, nawet domyślnie zaistalowana dla obu (git na bank, nie jestem pewien svna - kolegom z pracy działa, mi nie, ale raczej rzadko używam svna). możesz sobie commitować i rozwiązywać konflikty z poziomu ide lub np. skonfigurować połączenie z ftpem, wrzucać pliki na akcji save, potem zrobić ze zmian commita i heja. (no wiem, że tak się nie powinno ale czasami inaczej się nie da)

nie znam też netbeans więc nie porównam, ale na sztorma przesiadałem się z eclipse i to jest jak niebo a ziemia, nawet nie ta sama liga, not even close.

skrótów klawiszowych ułatwiających pracę jest takie mnóstwo, że w opcjach można siedzieć godzinami i sobie
  • Odpowiedz
svn działa bez problemu nawet lepiej niż w NB, świetna jest integracja z popularnymi "issue trackerami". Możesz podpiąć tracker, wybrać taska z poziomu IDE a później wszystko samo się przygotuje do pracy nad taskiem, zmiany wykonane w ramach taska wyodrębni do osobnego changeset'a z którego możesz zrobić commita lub patcha. Przed commitem masz możliwość sprawdzenia jakości kodu za pomocą narzędzi wbudowanych lub phpMD/CS etc. Obsługa SQL'a jest także, podgląd tabel, zapytania manualne,
  • Odpowiedz