Wpis z mikrobloga

#nawigacja #tomtom

Chce kupić ojcu jakąś nawigację do samochodu. Bedzie sporadycznie uzywana, dlatego myslalem o czyms uzywanym aby samemu zaktualizowac mapy. Z tego co pamietam to tomtom dobrze dzialal.

Tylko jaki model kupic?
  • 22
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@MercedesBenizPolska: Zaraz zrobię ci zdjęcie jakiegoś urządzenia jakie kupiłem teraz jako zapasowe na Europę. Wgrana jest tam Igo. A tak wspomagam się tabletem jeżeli gdzieś już tam śmigam tylko tak jak@mowie jest to bardzo uciążliwe i slabo widoczna jest navi na nim gdy swieci słońce. Daj mi z 20 minut
  • Odpowiedz
@Globtroter1985 te chińskie gówna z igo to złom imo, płyta ci w tym padnie po jakimś czasie ;) igo to kobyła która zajezdza każdy pnd na wince

@MercedesBenizPolska osobówka? Jak tak to szukaj garmina np 61 mam i polecam. Dobre mapy plus jest możliwość wrzucenia openstreetmaps.
  • Odpowiedz
@MercedesBenizPolska No to garmin drivesmart 61 będzie git. Coś tańszego to jakiś model nuvi 55lm np. One mają dożywotnie aktualizacje ale w razie wu to można wrzucić sobie albo oryginalna garmina (odblokowana z neta) albo openstreetmaps. Ogółem garmin świetnie prowadzi, a zastanawialem się do samego końca czy nie wziąć czegoś na wince i automape albo mapfactora. Ale wybrałem garmina i nie żałuję. Bardzo szybko łapie fixa, nie gubi gps w tunelach.
  • Odpowiedz