Wpis z mikrobloga

Sour Barley Wine Barrel Aged

Barley wine w kwaśnym wydaniu z Cieszyna. Na rynku od około 4 miesięcy, rozlewane w zeszłym roku. Barwa piękna rubinowa. Piana minimalna, szybko zanikająca. AROMAT. Napisałem wielkimi literami, bo aromat jest niezwykle intensywny, pociągający i złożony. Doszukałem się wanilii, suszonej śliwki, czerwonego wina. Sumarycznie w zapachu jest słodko. W smaku mamy Barley Wine z podniesioną kwaśnością. Kwaśność jest mocna, ale fanie komponuje się z typową dla Barley Winea słodyczą. W smaku również suszone śliwki, do tego wiśnie. W tle można doszukać się wanilii. Jest ciało. Majaczą jakieś nuty chlebowe. Ogólnie intensywne doznania smakowe, oczywiście in plus. Przyjemnie oblepia jamę ustną. Wyszło Cieszynowi bardzo dobrze. Pachnie pięknie i jest przepyszne.

#chwedpije #piwo #pijzwykopem #ocenpiwo #craftbeer
chwed - Sour Barley Wine Barrel Aged

Barley wine w kwaśnym wydaniu z Cieszyna. Na ...

źródło: comment_165201625935SH71FolofXMkANfr6ew5.jpg

Pobierz
  • 1
  • Odpowiedz