Wpis z mikrobloga

Z niewiadomych przyczyn #beamdog w Enhanced Edition #baldursgate podmienił niektóre sprite'y z BG1 z tymi z BG2. Przecież człowiek wojownik w zbroi płytowej (po prawej) wygląda jak popierdółka w porównaniu do tego koksa z oryginału (po lewej). Na szczęście można przywrócić stare sprite'y dzięki modowi Nostalgia Pack. W zestawie ponadto:
- przywrócenie starych paperdolli (wyglądu postaci w ekranie ekwipunku)
- przywrócenie starych ikon itemów
- przywrócenie wyglądu żołdaków Płomiennej Pięści i Amn
...i wiele innych #crpg
Folmi - Z niewiadomych przyczyn #beamdog w Enhanced Edition #baldursgate podmienił ni...

źródło: comment_1651844057MHx4zxsQ4Kt00tazs6pXxn.jpg

Pobierz
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@advert: mój ulubiony kowal ( ͡° ͜ʖ ͡°) zbiłem na nim niemałą fortunę opylając mu te skorupy z Ankhega, tylko nie wiem czemu dali mu dubbing takiego dobrotliwego cymbała "pocałuj mnie złotko, cego ci tseba?"
  • Odpowiedz
@Folmi: Bo sprite w bg 1 są w rozdzielczości ziemniaka. Poza tym w EE przechodzisz płynnie z pierwszej części do drugiej. @Folmi: Zapytaj lamusów to ci powiedzą że to najlepsza polska lokalizacja xD Nawet beams przetłumaczyli jako fasola ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Folmi: ale przecież nawet totalne konwersje BG1 na silnik dwójki podmieniały sprites na te z dwójki xD I z tego co wiem, to Enhanced Edition przywraca stare paperdolls, bo ma wbudowanego 1PP moda (w BG2). Chyba że wolisz sprites z jedynki i paperdollsy z dwójki, to wtedy faktycznie EE nie dogodzi xD
  • Odpowiedz
ale przecież nawet totalne konwersje BG1 na silnik dwójki podmieniały sprites na te z dwójki xD

@Biawac: wiem, zwolennicy stylu BG2 nie mieli RiGCzu, styl jedynki bije dwójkę pod każdym względem (interfejs, mapa, sprajty, paperdolle, itemy i ich ikony)

Enhanced Edition przywraca stare paperdolls

przywraca, ale nie wszystkie, np. nie ma już kobiety fajterki która wyglądała jak instruktorka fitness z lat 80 ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Folmi: które ikony przedmiotów się zmieniły? Zbroja płytowa i pełna płytowa, bo w dwójce wyglądają jak "pancerz żółwia". Reszta taka sama iirc. Jeszcze pawęże i średnie tarcze. Co ciekawe w ID:EE zachowali oryginalny wygląd tych tarcz. W starych sprites z oryginalnego BG1 i ID1 uwielbiałem te skrzydlate hełmy, które na nowej wersji silnika nie wyglądają już tak fajnie.
  • Odpowiedz