Wpis z mikrobloga

Też za jakieś 2 lata zamienię swojego Series X + Surface 7 Pro na jakiegoś tłustego PCcika za 3-5k Euro - zazdro zajebistego sprzęciku , niech służy :)
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@maikeleleq: ale wieszać odkurzacz bez podłączonej do niego rury z elektroszczotka to trochę ryzykowne bo mega łatwo go zrzucić z tego wieszaka. Elektroszczotka już się zepsuła czy jeszcze nie? xD przewód lubi w niej się przetrzeć.
@maikeleleq: A ile łącznie taki setup kosztował? Ostatnio właśnie też się przesiadałem na nowszy sprzęt i korzystniej mi było wziąć lapka. (Koszty budowy kompa wyszły podobne jak laptopa, a laptopa i tak bym musiał kupić dodatkowo)
@Taki_tam: Komp kupiony z myślą bardziej o pracy niż grach, chociaż tego sie jednak trochę obawiam ( ͡° ʖ̯ ͡°)

@qualin: Powiem ci szczerze że jeszcze ani razu nam nie spadła, ona jest wsuwana i raczej nie ma opcji na wypadnięcie. Elektroszczotki działają w najlepsze, choć kółka mogłyby być ciut większe bo nie wszystko wciąga, ale poza tym to kozak sprzęt ( ͡° ͜ʖ
  • 0
@The_Joker: z tym, że za 5-7 lat laptop pójdzie w kubeł, a PC sprzętowo sobie modernizował. Wiec w rezultacie i tak korzystniej wychodzi posiadać PC, bo chyba że mówimy tu o mobilności, że laptopa się zabiera pod chmurkę żeby pracować.
@PapaStajl: Stacjonarka też po 5 latach nie będzie się do niczego nadawała. U mnie zazwyczaj nowy sprzęt wlatuje co 2 lata, poprzedni sprzedaje/oddaje. Mój bieżący laptop jako stacjonarka był w tym budżecie nie do złożenia z komponentów kupionych osobno. Muszę jednak przyznać, że gdyby nie potrzeba mobilności to mimo nieco większych kosztow kupiłbym sprzęt stacjonarny.
  • 1
@The_Joker: to nie tak, że cała skrzynka będzie bezużyteczna. Weźmy pod uwagę najlepszy obecny na rynku procesor Ryzen 9, na przestrzeni powiedzmy 5 lat wyjdą 3 kolejne generację, w ten czas wyjdzie kilka innych kart graficznych, lepsze kości ram. Nikt nie mówi, że trzeba wymienić cała skrzynkę, często, gęsto wystarczy zwyczajnie wymienić np na nowszy GPU, dołożyć lepsze kości czy np procesor, ewentualnie nowsza płyta główna która na które przyjdą jeszcze
  • 0
@The_Joker: nie popadajmy w skrajność, ktoś kto składa kompa z kartą graficzną za 5k na pewno nie będzie się bawił w modernizację tylko kupi całego kompa za 20k i wymieni na kolejnego za 2-3lata

Ale jeśli chodzi o mnie to tak, kombinował bym jak łysy koń pod górę xD
@nabbek: Mamy go pół roku i z różowa uważamy że to był jeden z naszych lepszych zakupów, przy trzech kotach to zbawienie, jedynie z czym ma problem to z wciąganiem większych rzeczy, turboszczotka jest dość nisko osadzona przez co np. sucha karma zatrzymuje się przed szczotką, pełna bateria na trybie auto z turboszczotką wystarczy na około 25-30min odkurzania, ale jeszcze się nie zdażyło żebym po sprzątaniu mieszkania 48m2 miał poniżej 50%
@nabbek: Kupuj i się nie zastanawiaj, odkurzanie bez kabli aż się przyjemne stało ;) Tym bardziej ze jest kilka końcówek, giętka przedłużka, szczelinowa z lampką LED, turboszczotka do kanap i tak dalej, więc zestaw idealny, a dodatkowa baterie możesz dokupić, w stacji ładowania jest miejsce aby jednocześnie ładować dodatkową baterie oraz odkurzacz ;)