#anonimowemirkowyznania Jak zostać #programista10k ? Od czego muszę zacząć jeśli w wieku 30lat chciałbym się przebranżowić? Można zostać programistą po kursach z internetu czy jednak studia konieczne?
Można zostać programistą po kursach z internetu czy jednak studia konieczne?
@AnonimoweMirkoWyznania: Albo "rozumiesz" i samodzielnie "ogarniasz" - albo to nie dla Ciebie. W tej branży nauka nie kończy się nigdy, cały czas trzeba się dokształcać.
@kodecss: musisz wskoczyć nawet na staż jak najszybciej, bo to co zbiera uwagę firm do których się starasz, to tak naprawdę lata doświadczeń. Ja studiów nie mam, i nie zajmuje się jakoś bardzo długo frontem, a i tak piszą na linkedinie pare razy w tygodniu czy nie chce iść do nich. Ten zawał ofert jakby magicznie się pojawił jak stukło mi 3 lata pracy komercyjnej, więc trzeba to jak najszybciej
Jak zostać #programista10k ? Od czego muszę zacząć jeśli w wieku 30lat chciałbym się przebranżowić? Można zostać programistą po kursach z internetu czy jednak studia konieczne?
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #62723216ad261bf67469b5c7
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: karmelkowa
Przekaż darowiznę
@AnonimoweMirkoWyznania: Albo "rozumiesz" i samodzielnie "ogarniasz" - albo to nie dla Ciebie. W tej branży nauka nie kończy się nigdy, cały czas trzeba się dokształcać.
Skońcyzłem informatykę.
Rok po studiach zaczałem się uczyć frontu.
Ucze się jakoś 2 lata.
Ciul z tego jak na 100 ogłoszeń na które odpowiedziałem, odpowiedziało tylko