Które duże miasto w Polsce jest najbardziej przereklamowane, leci na nieuzasadnionym hypie, wcale nie będąc za piękne, za atrakcyjne, za jakie się podaje i zbyt dobre do życia, za jakie chce uchodzić?
W #ankieta zagłosujcie, a w komentarzach macie szansę na piękne dissowanie każdego miasta, które wyżej sra, niż dupę ma.
Imo żadne z tych miast. Byłem w każdym, w większości jest ładnie, a w Warszawie czuć pieniądz (ładne skwery, zadbana infrastruktura, czuć, że to stolica). Raczej nie dostrzegłem hypu na żadne konkretne miasto.
@Jud-Suss: Dałem Kraków, który leci w sumie na tym, że ma ładny rynek, dla przyjezdnych Niemców czy Brytyjczyków jest tanio i mogą się nachlać, smog. Parę metrów od typowego rynku jakich jest kilka podobnych w kraju jest zwykle miasto bez większego szału, menele na ulicy, mniej ładne kamienice i zarobki w typowym korpo też jakoś nie są większe w stosunku do ceny metra mieszkania czy innych miast¯_(ツ)_/¯
No to przy okazji, bo pytanie dotyczy miast, ale miasto przecież tworzą ludzie, którzy zatem mieszkańcy są najbardziej #!$%@? z jakimi się spotkaliście, bezkrytyczni, zadufani w sobie, wielkie ą ę, a którzy wręcz przeciwnie - spoko ludzie, otwarci, zdystansowani, wyluzowani?
@Jud-Suss: nie wiem czemu ludzie głosują na Wrocław. Przecież to najładniejsze miasto w Polsce. Ale mowie to jako osoba która nigdy tam nie mieszkała, jak się tam żyje to już penis wie
@Nikczemny_Pomidor: Może właśnie ci, co mieszkają, albo mieszkali we WRO wiedzą więcej, że właśnie to miasto jest przereklamowane i wyżej sra niż dupę ma ( ͡~ ͜ʖ͡°)
@crewlove: Wklejam post kolegi @crewlove z wczoraj, żeby łatwiej było czytać w tym temacie:
"Jako osoba mieszkająca w Trójmieście wcześniej prawie 5 lat (i strasznie nielubiąca tego miejsca) i doświadczona w tych dyskusjach (też na wykopie, często to się odbywało) pędzę ze swoim zdaniem.
Gdańsk jest po prostu ogromnym beneficjentem swojej lokalizacji. Przez to, że te miejsce jest blisko morza to ludzie dostają #!$%@? - a w dalszym ciągu jest to relatywnie standardowe miasto w Polsce i też miasto z polską upierdliwą pogodą (a tu powiedziałbym nawet bardziej niż gdzieś indziej). Nie zapomnę jak kiedyś pewien starszy Jankes po przylocie do biura powiedział z poważną twarzą "założyliśmy tu biuro ponieważ z samolotu deptak w Gdyni wyglądał jak deptak w Santa Monica". Myślałem, że padnę ( ͡
W #ankieta zagłosujcie, a w komentarzach macie szansę na piękne dissowanie każdego miasta, które wyżej sra, niż dupę ma.
( ͡° ͜ʖ ͡°)
#warszawa #krakow #lodz #wroclaw #poznan #gdansk #szczecin #katowice #lublin #bydgoszcz
Które duże miasto Polski jest najbardziej przereklamowane?
A na drugim
Komentarz usunięty przez autora
Komentarz usunięty przez moderatora
@sked: Podstawowa różnica: nie zostały zrównane z ziemią w czasie wojny
@pawelczixd: ale za to jest drogi, wieje i smierdzi jak nie od morza to od szadulek, albo kanalu
@pawelczixd podbijam kolegę
@kaaban zapraszam standardowo xD
"Jako osoba mieszkająca w Trójmieście wcześniej prawie 5 lat (i strasznie nielubiąca tego miejsca) i doświadczona w tych dyskusjach (też na wykopie, często to się odbywało) pędzę ze swoim zdaniem.
Gdańsk jest po prostu ogromnym beneficjentem swojej lokalizacji. Przez to, że te miejsce jest blisko morza to ludzie dostają #!$%@? - a w dalszym ciągu jest to relatywnie standardowe miasto w Polsce i też miasto z polską upierdliwą pogodą (a tu powiedziałbym nawet bardziej niż gdzieś indziej). Nie zapomnę jak kiedyś pewien starszy Jankes po przylocie do biura powiedział z poważną twarzą "założyliśmy tu biuro ponieważ z samolotu deptak w Gdyni wyglądał jak deptak w Santa Monica". Myślałem, że padnę ( ͡