Wpis z mikrobloga

@powaznyczlowiek: mBank nigdy kokosów nie płacił zatrudnionym bezpośrednio. Nawet w Łodzi bezpośrednio jako senior możesz dostać 25k na fakturze bez urlopów, więc uwierz w końcu, że te stawki są spokojnie realne jak się ma ponad 5 lat doświadczenia, ogarnia też chmurę, dockery i ma dobry angielski.
@WyjmijKija: ehhh ile razy ja jeszcze mam napisać, że doskonale wiem, że te stawki są realne ( ͡° ͜ʖ ͡°) Jestem java devem z 10 latami doświadczenia

Natomiast czemu się stanowczo sprzeciwiam to to #!$%@?, że teraz to tyle każdy zarabia i w ogóle te stawki to totalna norma. Bo jak się przyjrzysz to się okazuje, że mało kto tyle zarabia i jeszcze tak jak piszesz -
@powaznyczlowiek: potwierdzam ( ͡° ͜ʖ ͡°). Są realne ale dla kilku procent. W sumie w Polskich firmach chyba można zapomnieć o więcej niż 30k. A i to proste nie jest. O dziwo takim okienkiem na takie stawki kogą być serwisy typu TopTal czy inne X-team. Generalnie bez angielskiego i remote za granicą może być ciężko. A to nawet nie jest często kwestia czy im się to opłaca,