Aktywne Wpisy

Angelika_S +25
źródło: IMG_20240825_232056
Pobierz
Pytanie może mondre może gupie nie wiem
Jakie polecacie firmy / strony do kupna przedłużaczy / splitterów? Wymogi to spełnienie norm / bezpieczeństwo i cywilne kolory (nie pomarańczowe)
Chcę coś kupić w necie ale boję się chińskiego gówna a na stronach dużych marketów jest drogo i mały wybór.
#elektryka #pytanie
Jakie polecacie firmy / strony do kupna przedłużaczy / splitterów? Wymogi to spełnienie norm / bezpieczeństwo i cywilne kolory (nie pomarańczowe)
Chcę coś kupić w necie ale boję się chińskiego gówna a na stronach dużych marketów jest drogo i mały wybór.
#elektryka #pytanie
źródło: 13269
Pobierz

Ktoś, kto kupił Bitcoina miesiąc temu, stracił już 17%. Ktoś, kto kupił w Nowy Rok, stracił 20%. Ktoś, kto kupił sześć miesięcy temu, stracił 37%. Ktoś, kto kupił rok temu, stracił 34%. Są to wartości nominalne, nawet nie uwzględniłem potężnej inflacji, która jeszcze mocniej powiększa i tak bolesne już straty.
It's over, ludzie. Dzisiaj w Bitcoina wierzą już tylko fanatycy teorii spiskowych. Dostęp do tej kryptowaluty jest całkowicie scentralizowany. Trzeba kupować przez giełdę, która prześwietla kupującego od góry do dołu, a przy okazji pobiera sowite prowizje. Na dodatek może zablokować konto. BTC można trzymać na swoim portfelu, wtedy teoretycznie nie musisz się obawiać biurokratów, ale wtedy na Twoje wirtualne pieniądze czyhają jeszcze gorsi przestępcy, którzy pragną oskubać Cie do zera! Biurokrata łaskawie jednak nigdy wszystkiego Ci nie weźmie.
W takim razie gdzie inwestować swoje oszczędności przy szalejącej inflacji, skoro (tfu!) banki oferują śmieszny procent za ich przechowywanie? Otóż najciemniej jest pod latarnią. Połknijcie Fiatpilla! Zainwestujcie w pieniądz fiducjarny! Rząd dbający o swoich obywateli wychodzi do nich z pomocną dłonią, oferując super bezpieczne obligacje państwowe. Nie musisz się bać ani pośredników, ani szemranych złodziei. Kapitan Państwo zapewnia Ci pewny zysk, a Ty możesz być dumny, że Twoje oszczędności idą na funkcjonowanie naszego prosperującego społeczeństwa.
Straty związane z BTC w ostatnim czasie są kolosalne, Bitcoin jest już dawno po swoim prime i nigdy nie wróci do swoich najlepszych lat. Ich czas już przeminął. Tak jak sportowca w końcu dopada upływ czasu i nawet największy mistrz jest obijany przez przeciętniaków, tak i czas dopadł Bitcoina. Tymczasem inwestując w czteroletnie obligacje Skarbu Państwa w pierwszym roku masz zysk 3,3%. W drugim, trzecim i czwartym 1% plus inflacja, czyli można przewidywać, że około 10%. Po czterech latach jesteś na plusie 26%. Byłoby więcej, gdyby nie ten bydlak Belka...
#obligacje #bitcoin #inwestowanie #inwestycje #kryptowaluty
Po polknieciu fiatpilla o inflację bym się nie martwił, bynajmniej na bombelki dali z moich pieniędzy ( ͡º ͜ʖ͡º)
źródło: comment_1651431721V0Lzn3tnIkPh4uyphcNMV9.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez autora