Wpis z mikrobloga

Znowu R'lyeh mnie dopadło :)

Czasem tak jest, że człowiek poukłada sobie grafik, a tu nagle przychodzi wiadomość z zapytaniem: "Apaturia, a nie zrobiłabyś skrzynki-książki dla mojego niebieskiego na urodziny? Takiej z przegródkami na drobiazgi do #rpg , w klimatach Zewu Cthulhu, z R'lyeh?" Ja od razu szczęśliwa, bo klimatów Lovecraftowych i paru innych rzeczy nigdy nie odmawiam - jasne, że bym zrobiła taką skrzynkę, z przyjemnością ( ͡° ͜ʖ ͡°) "Super! Tylko te urodziny są tak za półtora tygodnia, dasz radę się wyrobić?"

Hm... Odejmując czas na zamówienie materiałów, zostanie jakiś tydzień - no ale skrzynka z R'lyeh

Praca w trybie przyśpieszonym jest dla mnie zawsze trochę niekomfortowa. Potem często nie mogę się pozbyć myśli typu "mogłaś dołożyć jeszcze parę macek", "albo dać inny narożnik", "a może inne cieniowanie ładniej by wyglądało?" i tak dalej. Ale tym razem jestem zadowolona z efektu - i nawet zdążyłam zrobić bonus w postaci magnesu z cytatem :)

Skrzynka ma wymiary zewnętrzne: 23 x 17 cm, wysokość 4,5 cm; wewnętrzne: 18 x 14 cm, wysokość 4 cm. Wewnątrz trzy przegródki na kości, żetony i podobne drobiazgi, wyłożone czarnym filcem. Tradycyjnie decoupage, ręcznie rzeźbione lub odciskane detale ozdobne, ręczne malowanie i lakierowanie, plus zdobienia pastami strukturalnymi. Wewnętrzna strona wieczka również zdobiona. Grafika (łącznie z okiem) projektowana we własnym zakresie.

Więcej moich szpargałów twórczych na #apaturiart ( ͡° ͜ʖ ͡°)

#handmade #rekodzielo #diy #chwalesie #hobby #tworczoscwlasna #lovecraft
Apaturia - Znowu R'lyeh mnie dopadło :)

Czasem tak jest, że człowiek poukłada sobi...

źródło: comment_1651237625JHDaJcMR27mRbc7dtnFrhw.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach