Wpis z mikrobloga

Sytuacja jest poważna...
Już żaden sos ze sklepu nie jest w stanie zapewnić mi odpowiednich doznań smakowych, mam jakiś super ostry z marketu, a ledwo połechtało podniebienie a ma wykręcać i skręcać od ostrości xd Polecicie jakiś dobry ostry sos, taki troche mocniejszy niż marketowy tabasco? Tylko właśnie też bez przesady, żeby dało się go jeść #pomocy #ostrezarcie #papryczki #chilli #chillizgobim
a tak na ten moment to sobie dosypuję do ketchupu ususzonych własnej hodowli habanero orange, w tym roku już mi rośnie 6 odmiaan różnych w tym bhut jolokia i scotch bonnet (ta coś słabo rośnie, bardzo powoli, pewnie zdechnie) więc może się uda dorobić trochę ostrości na własną rękę.
  • 15
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@pamperap: Ja ostatnio kupiłem trinidad scorpion i wg mnie za ostry, ale dobry do marynat.

Jak masz problemy z odczuwaniem ostrości to sugeruje podgrzewanie ostrych sosów czy przypraw z ekstra tłuszczem, np zapiekanka będzie ostrzejsza jeśli polejesz ser przed zagrzaniem. Cały tłuszcz z sera będzie rozprowadzać tą ostrość i oblepiać mordę.