Aktywne Wpisy

Dzikamery +21
#raportzpanstwasrodka Czujecie jak z tej gęby wali. Nie dosyć ze pasty do zębów używa pewnie raz na pół roku. Skoro do PL nie zabrał a szukał w łazience starej przed 8 lat zdziwiony że nie można wyciągnąć to teraz ząb pół odpadł a on nie czuje potrzeby by iść go naprawić bo nie stać menela. Na dodatek co trzeba robić by język spuch od tego. To jest śmierdziel.
Pcha do
Pcha do
źródło: IMG_5845
Pobierz
widmo82 +26

Próbuję się wzorować na wcześniejszych rozliczeniach, ale w sumie mam problem tylko z polem nr 23 (koszty uzyskania przychodów) - to samo co w PIT/B poz. 8.
W poprzednich latach kwota wpisana w tym polu jest większa niż wynikałoby to KPIR (o jakiś ułamek rzędu 1-2%) - macie jakieś pomysły skąd to się może brać?
RTFM - oczywiście szukałem jakiejś instrukcji ale oficjalna broszurka mówi mniej więcej tyle że "należy wykazać koszty" :D
#firma #biznes #ksiegowosc #pit
Jedyne co mi przychodzi do głowy to to że jakieś pozycje z przełomu roku źle wpadły do KPIR. U mnie w firmie jest tak że koszty np z datą wystawienia z poprzedniego miesiąca są wrzucane do książki i tak w kolejnym miesiącu (np. Kosztowka wystawiona 28.02 dostarczona z dokumentami za 03/2022).
dzięki za podpowiedzi, właśnie też nie widzę powodów żeby było inaczej niż w KPIR, najwyżej jak doczekam się kompletu dokumentów ze starego biura i wyniknie z tego coś sensownego, to będę to korygować tą moją radosną twórczość
nie wiem na co patrzysz na wydruku z kpir
Ps. W związku z nadgorliwie zapłaconym podatkiem mam kolejną zagadkę (