Wpis z mikrobloga

Hej, zapowiada się że będę nosił swoje pierwsze okulary w życiu.
Od okulisty mam tylko takie skromne informacje, czy optyk coś jeszcze będzie badał przed dobrem okularów?

Czy możecie coś podpowiedzieć z własnego doświadczenia, co byście lepiej zrobili przy pierwszych okularach albo takie zwykłe porady po prostu.
Chciałbym jak najlepsze szkła, pracuje przy komputerze 8h, ale słyszałem tylko o antyrefleksie, a chcę zadbać o oczy jak najlepiej. Filtr światła niebieskiego mam włączony w komputerze.

#okulary #optyk #okulista
PanDanda - Hej, zapowiada się że będę nosił swoje pierwsze okulary w życiu. 
Od okuli...

źródło: comment_1650704332pmp0CIQ6OWqMT9Pwrcvv2z.jpg

Pobierz
  • 31
  • Odpowiedz
@JackDaniels: czyli miałeś kiepskie antyrefleksy. Ja nie zepsułem jeszcze ani jednej powłoki, a oślepienie o którym piszesz wskazuje na kiepski antyrefleks albo jego brak. W soczewkach za 250 zł nie będzie najlepszego AR ani największych utwardzeń. Do tego pewnie używasz nawilżonych ściereczek do okularów, które dla powłok działają jak papier ścierny.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@MilionoweMultikonto: przez lata kupowałam na miejscu, ale przy tej wadzie wychodzi super drogo więc teraz wyjebka i na ali jak coraz więcej osób ostatnio. I tak jestem ślepa i tak, wada mi się pogłębia od 10 roku życia niezależnie od okularów więc... ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
@PanDanda: polecam ci zbadać u optyka dodatkowo bo bedziesz mieć dodatkowo gwarancję jakbyś miał źle dobrane. Tak jest u mnie w salonie, ze jak źle dobiorą, to za darmo wymieniają szkła, odpowiedzialnosc biorą na siebie.
  • Odpowiedz