@urodzony_25_lipca: Kanadyjczycy zasłynęli niezrównaną brutalnością wobec Niemców podczas I i II Wojny Światowej, później także było ciekawie np. US Army musiało przyciąć możliwość wstępowania obcokrajowców do swojej armii przez dziesiątki tysięcy Kanadyjczyków chcących zostać wysłanymi do Wietnamu czy Stan Wojenny wymierzony w francuskich separatystów po tym jak zabito członka rządu Kanady. Ogółem Kanadyjczyk jest spokojny...do czasu ( ͡°͜ʖ͡°)
Zastanawia mnie "Calm as a Canadian" kiedy odkąd pamiętam Kanadyjczycy stereotypowo kojarzą mi się z miłymi ludźmi ¯_(ツ)_/¯
@urodzony_25_lipca: W zamyśle twórców miała być to zapewne ironia ( ͡°͜ʖ͡°) A Kanadyjczycy nie są wcale tacy spokojni jak w amerykańskich serialach, na pewno nie ich żołnierze ( ͡°͜ʖ͡°)
Kanadyjczycy zasłynęli niezrównaną brutalnością wobec Niemców podczas I i II Wojny Światowej, później także było ciekawie np. US Army musiało przyciąć możliwość wstępowania obcokrajowców do swojej armii przez dziesiątki tysięcy Kanadyjczyków chcących zostać wysłanymi do Wietnamu czy Stan Wojenny wymierzony w francuskich separatystów po tym jak zabito członka rządu Kanady. Ogółem Kanadyjczyk jest spokojny...do czasu ( ͡°͜ʖ͡°)
Kanadyjczyk (John Kent) był dowódcą w 303 dywizjonie. Jak grali polski hymn i jakiś Anglik nie wstał to Kanadyjczyk od razu dał mu w mordę. @alicjlut: @Dr_Manhattan:
źródło: joemonster.org
#ukraina #ciekawostki #wojna #nato #historia #rosja
@urodzony_25_lipca: W zamyśle twórców miała być to zapewne ironia ( ͡° ͜ʖ ͡°) A Kanadyjczycy nie są wcale tacy spokojni jak w amerykańskich serialach, na pewno nie ich żołnierze ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@rebel101: masz jakiś artykuł o tym?
@alicjlut: @Dr_Manhattan: