Wpis z mikrobloga

@niewiempoco: takie delikatne wprowadzenia robili od lat w ramach budowania oblężonej twierdzy. Te ostatnie słowa Sołowiowa brzmią bardziej jak "Nie dawajcie broni Ukrainie, bo może was zaatakujemy i nie będziecie mieli czym się bronić, serio mówię, także nie dawajcie Ukrainie broni pls pls błagam". W tym samym czasie Putin zmiękcza nawet swoje stanowisko wobec obrońców Mariupola, co sugeruje realniejsze podejście do własnych możliwości.
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@niewiempoco: to ma taką samą wartość jak mówienie przez ruskich jak zorganizowaliby marionetkowy rząd w Waszyngtonie po podboju Ameryki ruskimi czołgami przez cieśninę Beringa ( ͡° ͜ʖ ͡°) no nie powiem, ja też bardzo lubię fantasy
@Alusowy @krisip @Pabick @seperdon @Alusowy: Jak na takie ciągłe #!$%@? o bombardowaniu Unii Europejskiej to widzę że reakcje są dosyć zaskakujące. Aby na pewno tak cały czas tam #!$%@? dla beki?

https://www.se.pl/wiadomosci/polityka/ukraina-juz-nie-wystarczy-bedzie-miazdzenie-mieszkancow-krajow-nato-solowjow-mowi-wprost-pmu-aa-JU4J-Lg3y-cay1.html

Sołowjow to taki ruski Rachoń, tam nic nie można powiedzieć i zasiać tematu bez konsultacji ze swoimi balasami z góry. Ten temat nie pojawił się tam tylko dlatego że mu się źle wstało i wdepnął w psią kupe. A
Już jeden #!$%@?ł podobnie

@Pabick: Ooo, ostatnio o nim myślałem. To jest uber zjeb który już facjatą kategoryzuje siebie w odpowiedni sposób.

I zesrało się na Ukrainie, a co dopiero z NATO ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)

ja niestety jestem zwolennikiem teorii (niepopularnej) że gdyby ruscy zamiast 'operacji specjalnej' szli na ukrainę w
@niewiempoco: Wiesz że miałem podobne odczucia, że gdyby Rosjanie się nie hamowali to by przebieg wojny wyglądał inaczej na niekorzyść Ukraińców.
Zobacz że Ukraińcy trzepanie domów dopiero zaczęli robić 2-3 tygodnie po wejściu na Ukrainę. Podczas drugiej wojny światowej jak szli Niemcy, to każda chatka, każde mieszkanie było trzepane czy nie ukrywają się partyzanci itp. Rosjanie dużo błędów popełnili.
Oni faktycznie myśleli że będzie to powtórka z Krymem.
@niewiempoco: no zaatakowali mniej więcej 2/3 swoich sił, więc dość poważnie.

@slapdash @Alusowy: 2/3 sił zebranych z łapanki z byłych republik ZSRR i stojących na Białorusi. Ja naprawdę nie chce teraz się tu rozpisywać ale jestem przekonany że w trybie "mobilizacji" i pełnym uderzeniem i przykładowo udziale rakiet iskander nie w ilości 5-10 co święto wysłane na dworzec kolejowy, a 100+ na miasto i #!$%@? wie czego jeszcze to Kijów