Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 40
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Moja teściowa brała jakieś ziola od Mongołów, nie leczyło to co prawda, ale skutecznie zaleczało. Koszt stowa na miesiąc, jak jesteś z Warszawy mogę dać ci namiar , może pomoże może nie , spróbować warto.
  • Odpowiedz
@hekktik: no izotek już brałem na trądzik i wtedy chyba nie miałem tak zapalenia, jasne skóra była sucha ale aż się świeciłem na twarzy, taki gładki byłem
  • Odpowiedz
  • 0
@azek: znam osoby, którym pomógł. W składzie ma coś co nie wyleczy ale zwalczy uporczywe objawy, systematyczne stosowanie pozwala zapomnieć o problemie.
  • Odpowiedz
@azek: Miałem z tym problem ładnych parę lat. Przychodziło falami, raz było tragicznie, innym razem znikało całkowicie. W zeszłym roku wprowadziłem pewną kurację i jak na razie do tej pory mam spokój, mimo, że zaprzestałem jej stosowania.
Musisz wdrożyć 4 stopniowy plan działania: oczyszczanie, złuszczanie, olejowanie i nawilżanie.
Co do oczyszczania to używam szamponu vishy decros przeciwupiezowy. Złuszczanie załatwiam squamaxem. Olejowanie oliwką emolium. Natomiast nawilżenie wykonuje z mixa żelu aloesowego
  • Odpowiedz
@Prima_aprilis: oo dzieki za odpowiedź, jutro wszystko zamówię. Mógłbyś mi to na priv rozpisać w jakie dni, co po kolei nakładać na skórę głowy i jakie proporcje np żelu aloesowego i tej maści
  • Odpowiedz
@azek: @alterna86:
Jeśli chodzi o mycie to ja z racji przetłuszczających się włosów muszę je myć codziennie więc u mnie częstotliwość tutaj była narzucona przez inne czynniki. Na początku myłem tylko tym szamponem przeciwupieżowym vischy, później stosowałem i w zasadzie do teraz stosuję połączenie tego szamponu z jakimś łagodnym (np marki green pharmacy) w stosunku 1:1 (w sensie podczas każdego mycia używam trochę jednego i trochę drugiego szamponu).

Złuszczanie
  • Odpowiedz
@Prima_aprilis: Dzięki, zmodyfikuję pod siebie, akurat przeciwłupieżowe mi nie służą, więc mam szampon normalny i dodaję do niego 4-5 kropli dziegciu. A jak olejowałeś to zabezpieczałeś jakoś poszewkę?
  • Odpowiedz