Wpis z mikrobloga

#perfumy @Navier ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Doszły dekanciki, dziękówka ( ͡° ͜ʖ ͡°) co do pierwszych przemyśleń:
- jpg le parfum, ultra male, layton - one serio są takie dobre czy ich popularność wynika ze spazmów jeremiego? :)
- ultra zest - wszystko wiadomo
- pure leather - tyćke cięższy a*men ale to dalej a*men
- kenzo tokyo, dylan blue i beach hut - meh

największe zaskoczeia:

- bentley for men silverlake - idealny zapach kiedy nie wiem co włożyć i czy wgl cokolwiek włożyć - trafia do tej samej kategorii co perry ellis 360 red

- aqua amara - niby morski ale z jakąś zieleniną w tle, szkoda że wycofany z rynku ( ͡° ʖ̯ ͡°)
źródło: comment_1650379335U3zzdbPw5gGqBTTsUVFusS.jpg
  • 20
- aqua amara - niby morski ale z jakąś zieleniną w tle, szkoda że wycofany z rynku ( ͡° ʖ̯ ͡°)

@lktr1: Kiedyś widziałem fajne porównanie - podstawowa Aqva to woda morska, a Amara to woda jeziorowa. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@lktr1: U mnie wygląda to tak:
Aqva - największa stęchlizna
Marine - największa świeżość
Amara - ciężko opisać... letnia ciepła noc, zalew, pomarańcze - takie mam skojarzenia
Atlantiqve - mieszane uczucia - niby całkiem, całkiem, ale ma w sobie coś duszącego
Marine Toniq - niby świeży, ale wpisuje mi się w ambroxanowe klimaty

Aqva Toniq nie próbowałem. ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
@Navier: dla to samo co benek, może nieco droższy benek ( ͡° ͜ʖ ͡°)

ale z ciekawości zobaczyłem tego silverlake'a na ceneo i nigdzie go nie ma, ani na perfumehub

on został już wycofany?
@lktr1: raczej nie, w sumie to niedawno go wypuszczali. Był dostępny w 1 czy 2 sklepach, ale aktualnie go nie ma. Nie wiem czemu są takie problemy z dostępnością
@Navier: znalazłem tylko na stronie oficjalnej, ale nie jestem na tyle głupi aby płacić za bentley'a 90 euro ( ͡° ͜ʖ ͡°)

mówię o flakonie oczywiście ( ͡° ͜ʖ ͡°)

a poza tym jeżeli miałbym wydawać takie pieniądze na zapach, to zamiast silverlake'a można równie dobrze brać oryginalne aqua di gio
@Navier: kompozycyjnie lepiej od perry ellisa 360 red, nie czuć po nosie tej syntetyczności ale jeżeli silverlake kosztuje +50zł więcej to chciałbym żeby miał też jakieś parametry

1h minęła i projekcja raczej średnia / bliskoskórna
@Nitro_Express: a ja tam nie wiem gdzie w aqvie którejkolwiek jest stęchlizna, dla mnie:
Aqva -super na lato i pogodę zaraz po deszczu
aqva marine- wiosenną porą siada najlepiej
amara -tam to w ogole nie ma wody czy jeziora, są pomarańcze , na lato za cieżka , zimą super
atlantiqve - dla mnie sam ambroksan ale laski lubio i nawet jedna znajoma dla męża wzieła
aqva marine toniq, tam czuję skórkę