Aktywne Wpisy
snickers111a +110
#!$%@? zamówiłem se piccunie na glovo bo posiadówa w domu, czekam ponad 3 godziny na dostawe, byly w międzyczasie dwa telefony, że pizze juz w piecu, a potem że już dostawca wiezie.
No i przyjechała, niedość, że zimna to mam wrażenie że dostawca latał bokiem z tą pizzą bo wygląda tak jak na foto pic rel.
Daje chłopu 150zł (zamówienie za 145zł) - już 5 zł nie chciałem bo po takim czekaniu
No i przyjechała, niedość, że zimna to mam wrażenie że dostawca latał bokiem z tą pizzą bo wygląda tak jak na foto pic rel.
Daje chłopu 150zł (zamówienie za 145zł) - już 5 zł nie chciałem bo po takim czekaniu
Ziarenkokawy +1
Aktywne Znaleziska
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
- chińczyk nie wysłał paczki na czas, dał fake #tracking number, był z nim słaby kontakt - a sklep tylko 84% pozytywnych ocen. EDIT: dla wyjaśnienia, nie tyle co fake tracking, co po prostu na tracking numberze podpiętym pod zamówienie dostałem "Order cancelled by seller".
- dałem #dispute, wygrałem #dispute - zwrócili mi kasę na konto
- w aliexpress w "My orders" mam status "Dispute finished"
- pan chińczyk napisał mi na czacie, że paczka wyszła, ale pod innym tracking numberem, i prosi o kontakt gdybym odebrał
- paczka doszła, a produktu już w zasadzie nie potrzebuje bo kupiłem alternatywę na allegro.
W rezultacie mam paczkę w domu, kasę na koncie, i prośbę od chińczyka żeby napisać do niego jak by w razie przyszła paczka.
Nie widzi mi się zwracanie mu paczki jeśli odesłanie jej byłoby płatne, bo czemu niby mam płacić za czyjąś niekompetencję?
Z drugiej strony wypadałoby zachować się uczciwie. Dodam że paczka warta 560zł / 120eur.
Może ktoś miał już podobną sytuację? #chinskiecuda #pytanie #zakupy #alipaczka
2022-02-23 10:47
Order canceled
Cancelled by seller
Nawet teraz jak kliknę w guzik track order w zamówieniu.
Jak nie potrzebujesz to sprzedaj przedmiot a kasą podziel sie ze sprzedawcą. Pewnie wystawi Ci aukcje gdzie zapłacisz a on nie bedzie musial wysylac. Wysylka duzych rzeczy do Chin calkiem sporo kosztuje, wiec ja bym szedl tylko w zwrot kasy. Jednak z jakiegoś powodu ma niskie oceny, jak kombinowal na poczatku to teraz jakas nauczka mu sie nalezy moim zdaniem...
Teraz jak na to patrzę, wyglądało na próbę scamu która nie wyszła.
Chronologicznie:
09/02 zamawiam lampę
12/02 pytam kiedy wysyłka
13/02 niby seller oznaczył że wysłał, ale w trackingu nic nie widać.
14/02 dostaje ":)" sam uśmieszek na czacie od niego, i tyle. Ale trudno, czekam,