Szybki update: - cache zagnieżdżonych komentarzy w treściach - cache podglądu komentarzy w postach - licznik maksymalnej ilości znaków w tytule znaleziska - fix większości testów po zmianie struktury html - instrukcja dla edytora wyświetlana w popupie
@Ernest_ z ciekawości. W myśl polskiego prawa - kto jest odpowiedzialny za usunięcie treści. - wy, jako twórcy projektu i właściciel domeny - moderator konkretnego magazynu
Czy gdybyście umożliwili uruchamianie magazynów na oddzielnym fizycznie serwerze, ale pod tą samą domeną/subdomeną, to coś by się zmieniło? W miarę to zaczyna wyglądać.
@Bordomir: za usuwanie treści w odpowiedzialny jest założyciel, będący jednocześnie administratorem magazynu. może on wybierać spośród innych użytkowników moderatorów. może również ustalić zasady w obrębie swojego magazynu/magazynów. przeze mnie mogą być ewentualnie usuwane jakieś drastyczne treści lub nieoznaczone +18, ale wszystko zachowane jest w modlogu magazynu. Regulamin instancji (domeny) ciągle powstaje, narazie jest bardzo ogólny po to, żeby spełniał wymogi prawne prowadzenia takiej strony i mówił np. o tym jak
@Ernest_ dobra, nie zrozumiałeś mojego pytania. Pytałem o prawo, a nie wasze przekonanie. Po prostu wiem, że na zachodnich odpowiednikach takich portali - jak Reddit, bardzo szybko doszło do ingerencji z góry. Biorąc pod uwagę, że już mówisz o "ewentualnym" usuwaniu to wiem, że nie ma co liczyć na sensowny serwis.
dalej nie odpowiedziałeś czy właściciel domeny czy serwera, ale to nic.
@Bordomir: nie jestem prawnikiem i nie chciałbym wprowadzić cię w błąd, w moim przypadku jest to ta sama osoba, więc nie dopytywałem o szczegóły przy konsultacjach. ale zakładam że odpowiedzialność prawna leży na właścicielu serwera na którym przechowywane są treści.
Ja szukam serwisu, który będzie daleki od cenzury. Ideą waszego na pewno to nie jest, fakt (:
https://karab.in/ocb
Szybki update:
- cache zagnieżdżonych komentarzy w treściach
- cache podglądu komentarzy w postach
- licznik maksymalnej ilości znaków w tytule znaleziska
- fix większości testów po zmianie struktury html
- instrukcja dla edytora wyświetlana w popupie
#webdev #php #strims #reddit
źródło: comment_1650122233WndPlVoUEvd3YdthVNbzXE.jpg
Pobierz- wy, jako twórcy projektu i właściciel domeny
- moderator konkretnego magazynu
Czy gdybyście umożliwili uruchamianie magazynów na oddzielnym fizycznie serwerze, ale pod tą samą domeną/subdomeną, to coś by się zmieniło?
W miarę to zaczyna wyglądać.
Ja szukam serwisu, który będzie daleki od cenzury. Ideą waszego na pewno to nie jest, fakt (:
@Bordomir: nie jestem prawnikiem i nie chciałbym wprowadzić cię w błąd, w moim przypadku jest to ta sama osoba, więc nie dopytywałem o szczegóły przy konsultacjach. ale zakładam że odpowiedzialność prawna leży na właścicielu serwera na którym przechowywane są treści.
zdecydowanie nie