Aktywne Wpisy
WezelGordyjski +40
Kocham życie singla! Chcę ekran projekcyjny, to go sobie maluję na ścianie! Żadnych kłótni o niszczenie salonu. A w szafce czekają już chipsy i batony ( ͡° ͜ʖ ͡°)
XYZ91 +19
#famemma Jedno wam powiem. Ci influenserzy łącznie z tymi wardegami i Baxtonami to nowy poziom zeszmacenia się za kasę, kiedyś takimi określeniami były nazywane ulicznice, ale oni przebili to po stokroć bo te chociaż nie udają, a tu jeden robi film na drugiego w którym ujawnia jego chore fantazje, a ten musi mu za to podziękować do opinii publicznej chociaż pewnie ma ochotę mu wbić nos w głowę, żeby dalej istnieć i
#!$%@?ć go
#rosja #wojna #ukraina
@marcelus: no tak, wiadomo że rosyjskie rządowe organizacje mówią samą prawdę i nikt nie ma powodów żeby bać się krytykować rząd, więc wszystkie te rosyjskie sondaże są na 100% prawdziwe, tak było, 101% Rosjan popiera wojnę
( ͡° ͜ʖ ͡°)
@marcelus: A co ma zrobić, nagrywać filmiki z Gruzji i że jest git? To byś zaczął #!$%@?ć, że Rusek ignoruje temat. Toksyczność mirko ostatnio #!$%@? poza skalę, #!$%@? chłopa bo urodził się w takim kraju, a nie innym.
Tak poważnie to wy serio myślicie że rosyjska propaganda na zachód jest w stylu: "na Ukrainie nic się nie dzieje, usuwamy nazistów, Zelenski zabił 3 miliony Rosjan"???
@marcelus: propagandą jest "nie każdego rosjanina należy #!$%@?ć za to w jakim kraju się urodził a statystyki są prawdopodobnie trochę zawyżone"?
No szkoda, że Roman nie wspomniał za bardzo o tych nie rządowych bo też podawały woskie wyniki poparcia. W sumie wszyscy w komentarzach pod jego filmami pisali o wynikach od Levada center a Roman postanowił zaatakować chochoła i w swoim filmie mówił głównie o rządowych ankietach. Po drugie w filmie wyszedł z absurdalną tezą, że poparcie Putina to tylko ok.
@DooBeeDooBee: Wspomniał
@DooBeeDooBee: Czyli aż 13% nie popiera. Jednak mimo to dotyka ich wszechobecna rusofobia.
Tak, jednym zdaniem na zasadzie: "pewnie i tak fejk bo się ludzie boją" i na tym skończył. Potem przeszedł do ankiety o sytuacji gospodarczej i swojej teorii. Pominął przy okazji wszystkie inne ankiety Levada center których wyniki podałem wyżej.
Jasne, ale nie widzę powodu aby budować fałszywą narrację o tym, że większość nie popiera.
nfkerz to akurat jeden z lepszych youtuberów z Rosji. Od lat krytykuje/pokazuje jak wygląda życie w Rosji i sytuacje polityczną. Chłop jest z jakiegoś zadupia (Czelabińsk), gdzie życie wyglądało jak z najgorszych scenariuszy PRL. Potem przeniósł się do Petersburga, życie się zaczęło ładnie układać i wiadomo, że teraz narzeka ze musiał to wszystko rzucić w #!$%@?. Myślę ze każdy by #!$%@?ł jakby był
Na samym początku były jakieś jednostkowe odjazdy (wycofanie wykładów o Dostojewskim itd), które propaganda podlapala. Ale nie ma systemowej, ani powszechnej rusofobii
@aegispolis: ja oglądałem dwa pierwsze. O ile ten wcześniejszy, całkiem spoko, pokazuje jak to wyglądało z perspektywy zwykłego Rosjanina, to drugi już wybielanie Rosjan - wojny nikt nie chce, nikt nie popiera, ale Putin zarządził.
O ile się zgadzam, że w sondażach na zlecenie rządu wyjdzie to co chce Putin, że wcale nie jest bezpiecznie mówić co się uważa
Ale zgodzę się że większość ruskich jest odklejona, i wierzy w propagandę. Ja osobiście jestem za wszelkimi sankcjami, i udupianiem Rosji jako kraju. Nie chcę natomiast żeby z góry oceniać ludzi po narodowości.
Gość ma rację. Władza Putina trzyma się dopóki ludzie karmieni są spójną rządową propagandą. Propaganda daje ułudę jedności społeczeństwa. Dodatkowo do rangi patriotyzmu urosło donosicielstwo na ludzi przeciwnych wojnie. Gdyby wyłączyć propagandę, to dopiero wtedy moglibyśmy coś
@HetmanPolnyKoronny: tylko tego nie ma w tych filmach. On powiedział, że nie ma co ufać rządowym sondażom, bo te są fałszowane i elementem propagandy, a do tego ludzie boją się krytykować rząd. Zaprzeczysz temu? Czy po prostu sprzed komputerka narzekasz, że za mało ostro krytykuje Putina?
Gdyby to powiedział to #!$%@?, ale koleś wyskakuje z narracja, że Putina popiera może 30% ludzi bo tak zinterpretował sobie wyniki innej ankiety na temat gospodarki. To już jest gruba przesada. Putin miał ZAWSZE wysokie poparcie i wszystkie pośrednie dowody czy ankiety też to pokazują. Np. poparcie dla aneksji Krymu to 86% a 65%