Wpis z mikrobloga

@aegispolis: Która z rzeczy która napisałem jest nieprawdą? W 8:15 wyskakuje z tym swoim argumentm, że tylko 33% ludzi popiera Putina. Mam wrażenie, że sam ten film to jednym uchem słuchałeś albo nie za bardzo into angielski i niewiele zrozumiałeś.
  • Odpowiedz
  • 0
@aegispolis przypadek że to co mówi wpisuje się w kremlowska propagandę na zachód: zwykli Rosjanie są niewinni, sankcje uderzają w niczego niewinnych Rosjan, wszystkiemu winnien kapitalizm, rusofobia szaleje, makes you think who is the real villain here
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@DooBeeDooBee: To nie był argument, że 33% popiera Putina, tylko przytoczony argument socjologa wskazujący na rózbieznosci w sondażach pytających wprost o poparcie rządu a takimi sprawdzającymi to pośrednio. Bez takiej tezy, jaka ty wysunąłes. Po co kłamać?
  • Odpowiedz
@marcelus:

przypadek że to co mówi wpisuje się w kremlowska propagandę na zachód

Koleś nie robi propagandy, po prostu patriotyzm mu się załączył zabardzo i trochę zaciemnia mu spojrzenie na rzeczywistość. Nawet to rozumiem bo też czasami mnie wkurza jak ludzie za granicą jadą po Polsce, no ale rozumiem, że często mają rację.
  • Odpowiedz
  • 0
@marcelus: tylko ani jednej z tych rzeczy nie mówił xD ty się martw o onuce w polskim sejmie lepiej. Mamy tam Konfederację a ty się martwisz o rosyjskiego YouTubera który od zawsze był antyrządowy, że nie siedzi w łagrze xD
  • Odpowiedz
@marcelus: no tak, wiadomo że rosyjskie rządowe organizacje mówią samą prawdę i nikt nie ma powodów żeby bać się krytykować rząd, więc wszystkie te rosyjskie sondaże są na 100% prawdziwe, tak było, 101% Rosjan popiera wojnę

@kerdian: Poparcie dla wojny wykazują także niezależne sondażownie i to nie jest jakiś strach rosjan tylko rzeczywiste poglądy poza Moskwą i Pteresburgiem. Jakby rosjanie wygrywali w tej wojnie to by skoczyło nawet
  • Odpowiedz
@aegispolis:

To nie był argument, że 33% popiera Putina, tylko przytoczony argument socjologa wskazujący na rózbieznosci w sondażach pytających wprost o poparcie rządu a takimi sprawdzającymi to pośrednio.

Koleś poświecił z dwie minuty na argumentowaniu, że jak ktoś popierał Putina to uważałby, że sytuacja w kraju się poprawi. Po drugie przecież to jest zwykły cherry picking. Co z sondażem o antypatii względem Ukraińców? Co z sondażem o aneksji Krymu? Według innego
  • Odpowiedz
@marcelus:

walczyłby się gdyby Polska najechała inny kraj i dokonywała tam ludobójstwa K---a wyjmijcie głowy z d--y

Ogarnij się typie. Koleś żyje sobie w bańce znajomych którzy pewnie są prozachodni i przez to ma spaczone pojęcie o poglądach Rosjan. Zgadzam się z tobą, że koleś p------i głupoty ale mówienie, że robi propagandę dla Kremla to xd
  • Odpowiedz
lepiej bym twojego wywodu nie podsumował ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@aegispolis: Czyli ja podając kilka ankiet robię cherry picking a typ podając dosłownie jedną już nie. Z kolei tobie wydaje się, że wygrałeś dyskusje choć nie udało ci się wymyślić żadnego kontrargumentu. Ok, nie marnuje na ciebie czasu bo widzę, że partnerem do dyskusji to nie jesteś żadnym.
  • Odpowiedz
@marcelus: Gość od lat krytykuje władzę i pokazuje co się dzieje w Rosji ale ty i tak powiesz, że to czołowy propagandysta. Ma publicznie obrazić putina i pójść do gułagu tylko po to by wykopkom się podobało?
  • Odpowiedz
  • 0
@DooBeeDooBee: ale on podał ankietę, a wnioski w jego usta już wkładasz ty. O czym mamy dyskutować? Przecież ja widziałem te filmy i wiem, co tam jest, a co można sobie dopowiedzieć, jak kto ma złą wolę. serio, jak mi nie wierzysz to obejrzyj to jeszcze raz i spróbuj znaleźć ten argument, o którym mówisz. Nie ma tam tego.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@marcelus: Przecież on od zawsze mówil źle o tych rządach, od lat istnieje w zachodnich youtubach, chodził na marsze opozycyjne, a wy żeście się do tego Romana d------i wszyscy, bo chłopak chce żyć po prostu. Przecież w najnowszym filmie mówi, że ludzie po prostu nie chcą sie w większości wypowiadać bo nie chcą problemu, więc wyniki nie są miarodajne, gdzie tu jest jakaś propaganda? Przecież to przeprowadza jakiś organ sterowany
  • Odpowiedz