Aktywne Wpisy
Lukardio +96
Mam nadzieje że #marszniepodleglosci zostanie ,,odzyskany" i będą brali wszyscy ludzie niezależnie od wyznawanych poglądów.
#polska #11listopada #lgbt #marszrownosci #patriotyzm #neuropa #4konserwy
#polska #11listopada #lgbt #marszrownosci #patriotyzm #neuropa #4konserwy
rio574 +713
Badania w PL vs badania w UK; problem: guzek na p----i.
UK: badanie USG na #nhs (tutejszy NFZ) trwało w szpitalu 10 sekund. Głowicą badane było tylko zaznaczone długopisem na p----i miejsce w którym jest guzek. Nie dostałam żadnych wyników. Lekarz powiedział że powinno być ok.
PL: badanie przez ubezpieczenie prywatne, ale miałam też kiedyś na NFZ i oprócz wydłużenia terminu oczekiwania niczym się nie różniło. Badanie trwało ok 4 minuty. Sprawdzone obie p----i dwukrotnie i więcej razy samo miejsce zmiany + zbadane pachy. Kobieta tłumaczyła mi dokładnie na czym polega mój problem, co mogła wyczytać z badania (dzięki temu wiem jak dbać o swoje p----i), poleciła i odradziła supementy (do omówienia z lekarzem prowadzącym), zwróciła uwagę na leki, które biorę i na które zwrócić uwagę jeśli zostaną mi kiedyś przepisane. Dostałam do ręki wynik, na którym jest opisana budowa p----i i zalecenia.
Mirabelki, sprawdzajcie się! Mirki, namawiajcie różowe do sprawdzania!
#sluzbazdrowia #badania #zagranico
Komentarz usunięty przez autora
Ja do dentysty śmigam do Polski.
Implant zęba w Pl to cena 3000-4500 a w UK 1700 funtów w górę, to jakiś absurd
@i_teraz_wchodze_ja_caly_na_bialo: mam tylko doświadczenie ze szpitalem (nie dostałam wypisu i doprosić nadal się nie mogę - nie wiem jaką chorobę tropikalną miałam) i z GP (tutaj tuziny słabych doświadczeń).
W UK nie mogę dostać moich leków niestety (kto wie, może gdybym dostała to bym utrzymała ciążę), nie są skłonni badać itp.
Wolę wydać hajs i w PL być obsłużona porządnie :c
@i_teraz_wchodze_ja_caly_na_bialo: Koszty to jedno, ale ja naprawdę nie odważyłbym się na wizytę u ordodonty w UK. Korzystam z usług stomatologa, ale tylko dlatego że najpoważniejszym zabiegiem jaki miałem to usuwanie kamienia. Na nic poważniejszego raczej bym się nie zdecydował. Chcę mieć zęby.
Koledze spartaczyli na dwóch wizytach angielscy dentyści zęba,
Wnerwil się i poleciał do Łotwy i w tydzień za ułamek ceny uratował go i ma spokój przez kilka lat już.
Różowa miała problemy z pęcherzem, czasami nie mogła się wysikać, to usłyszała od pielęgniarki że ma przynieść próbkę moczu z momentu jak
Doktorka GP była z Grecji a następnie na zabiegu angielscy lekarze i w tym przypadku nie miałem zastrzeżeń, i nawet bardzo szybko wizyta na zabieg była
@typeczek: taaak, no ja nie wiem ciągle jaką miałam chorobę tropikalną, przez co nie wiem jak o siebie dbać, czy muszę się szczepić i czy mogę oddawać krew
@factoryoffaith_ Zależy na kogo się trafi. Spotkałem się w UK do tej pory z 5 gp i dwóch z nich było naprawdę dobrymi lekarzami, którym nic nie mogę zarzucić. Podobnie jest ze specjalistami, tych spotkałem dosyć dużo i większość była ok pod względem swoich umiejętności i
Zostaje mi albo prywatnie w UK albo PL albo czekać na cud, że dodzwonię się do GP i dostanę sptjajir) wizytę w ten sam dzień.
Zawsze myślałam że to co mamy w Polsce to jest dramat tragedia i pożoga, czekać kilka miesięcy na wizytę u specjalisty, olaboga. Tutaj jak w ogóle się doprosisz o coś takiego
Komentarz usunięty przez autora