Aktywne Wpisy
Bergi +82
Siema, prowadzę badania do pracy magisterskiej - dlatego potrzebuję waszych odpowiedzi.
Więc robię #rozdajo na 100 PLN bliczkiem. Losowanie za tydzień jednej osoby z plusujących ten wpis + screen w komentarzu, że wypełniłeś/aś ankietę.
Ankieta krótka i mam nadzieję przyjemna - temat zakupu nowego telefonu i znajomości marki.
Link do ankiety:
https://forms.gle/xoKGTNtrFVV1Dpyg7
#ankieta #magisterka #studia
Więc robię #rozdajo na 100 PLN bliczkiem. Losowanie za tydzień jednej osoby z plusujących ten wpis + screen w komentarzu, że wypełniłeś/aś ankietę.
Ankieta krótka i mam nadzieję przyjemna - temat zakupu nowego telefonu i znajomości marki.
Link do ankiety:
https://forms.gle/xoKGTNtrFVV1Dpyg7
#ankieta #magisterka #studia
roots18 +47
Kto w polsce próbuje sprzedawać bezalkoholowe piwka w cyrku się nie śmieje, nie jest lekko ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Swoją drogą, czy są wykopki co lubio dobre bezalkoholowe piwka? Znalazłby się ktoś chętny na małe rozdajo przed majóweczką?
#bezalkoholowe #zdrowapianka #piwo
Swoją drogą, czy są wykopki co lubio dobre bezalkoholowe piwka? Znalazłby się ktoś chętny na małe rozdajo przed majóweczką?
#bezalkoholowe #zdrowapianka #piwo
Mam wrażenie, że rzeczy które wydarzyły się w 2010, 2012 czy chwilkę później są bardziej realne niż to co się dzieje teraz, przez co zdarza mi się myśleć o tym, że tak na prawdę albo umarłem potrącony przez auto (a zostałem potrącony i niby przeżyłęmxD) albo umarłem w jakiś inny sposób, chociażby przedawkowując narkotyki i wszystko od tego momentu jest tym, zyciem nad którym nie posiadam kontroli.
W sumie to trochę jak połączenie Tuman Show z Dniem świstakaxD
#schizofrenia #derealizacja #symulacja
#narkotykizawszespoko i trochę #psychodeliki
Nie wiem co lepsze żyć w błogiej nieświadomości czy żyć z ta wiedza i nie umieć nic zmienić, jakbym był marionetka i ktos pociagal z sznurki.
@MagikLOL:
Trochę tak.
Pytanie jak będzie po nim.
@xstatic: tak, derealizacja. Stad dodałem ten tag.
Tak zmiany powodują pojawienie się zaciekawieniem życia. Ale wymagają odwagi aby zmieniać stare schematy, wygodniej siedzieć i narzekać;)
Chociaż w pewnym momencie to może zmęczyć i chyba czekam na ten moment.
@MagikLOL: ja akurat nie uzywam klasycznych narkotyków, tzn nam długa
To akurat nie jest wyznacznik realności.
@billuscher: w sumie cała ta „rzeczywistość” to akurat wytwór naszego mózgu. Bo to tylko interpretacja impulsów z naszego umysłu.
@billuscher: może tak, moze nie. Akurat coś w tym jest bo im bardziej przejmujesz się rzeczywistością tym bardziej ona Cię przytłacza, zas w momentach kiedy przestajesz się
Wiec czym są narkotyki w tej rzeczywistości?
Cheatem? Linkiem do prawdziwej rzeczywistości?
Dokładnie. Nie da się tego zdefiniować. Bo to, ze ja widzę ten sam obiekt co Ty i potrafimy go zdefiniować to nie jest definicja rzeczywistości w moimi mniemaniu. Zawsze możemy doświadczać zbiorowej halucynacji^^
Aczkolwiek oficjalnie to będzie jakimś wyznacznikiem
@xstatic nie wiem, ja zakladam ze tu nie chodzi o wybudzenie ale jak Ty mowisz wieloswiaty mozliwosc przenoszenia swiadomosci miedzypunktowo