Aktywne Wpisy

ocobiega +27
Mam nadzieję, że moja córka nie będzie ładną Juleczką, bo nie sądzę, aby fakt że jestem ojcem był silniejszy niż fakt że jestem mężczyzną.
#dupeczkizprzypadku #s--s #tinder #zwiazki #rodzina
#dupeczkizprzypadku #s--s #tinder #zwiazki #rodzina
źródło: d2e8f9dd870710bcc16482f79f74149b252a9aca566a0fb44eae0a0120ef28a0
Pobierz
Noct +48
Mirki, uważajcie na #k--------------i, zmienił się skład. Nie wiem dokładnie kiedy, ale teraz zajeżdża taką sztuczną czekoladą, jeśli kojarzycie kiedyś figurki mikołajów były z czegoś podobnego. Przypomina taką "starą sztuczną czekoladę" i naprawdę się zawiodłem już samym zapachem po otwarciu opakowania.
Oczywiście to już nie są Wafelki z kremem kakaowym w czekoladzie, tylko Wafelki kakaowe zdobione czekoladą mleczną.
W składzie zmniejszyła się ilość miazgi kakaowej i zwiększyła tłuszczu palmowego. Podejrzewam, że obecnie
Oczywiście to już nie są Wafelki z kremem kakaowym w czekoladzie, tylko Wafelki kakaowe zdobione czekoladą mleczną.
W składzie zmniejszyła się ilość miazgi kakaowej i zwiększyła tłuszczu palmowego. Podejrzewam, że obecnie
źródło: obraz
Pobierz

ucze sie #php, czy powyzsze przypisanie wartosci ozncza zapis do tablicy ktora bedzie wygladala w ten sposob?
['row', ['charset' => 'utf8']]
#naukaprogramowania
$obj = ['row' => ['char_set' => 'utf8',],];Ale żeby PHP załapał te zmienne z tego pliku, to najpierw musi użyć np. https://github.com/vlucas/phpdotenv. Ale zakładam, że jak się uczysz PHP to jeszcze nie znasz composera, którym najpierw instalujesz tą bibliotekę phpdotenv i później ją wrzucasz do autoloadera.
To, że w jakimś innym pliku masz coś napisane, to znaczy, że ktoś tak napisał i tyle. Pewnie chciał coś obejść, bo nie wiedział, jak to zmienić.
w .env:
var_dumpemJak już wyżej wspominaliśmy, do załadowania .env potrzebujesz czegoś co to zrobi, zakładam, że masz i rzeczy z tego pliku lądują już w PHP jako zmienne środowiskowe.
define('ENV', getenv('ENV'));getenv pobiera wartość tej zmiennej środowiskowej, a define tworzy stałą globalną o tej nazwie i przypisuje jej cokolwiek
define('BASE', empty(getenv('ENV')) ? 'ENV' : getenv('ENV') );
czyli jakby stała ENV jest jako przstarzała? jeszcze nie czaje tego doczytam, chodzilo mi glownie ze
$config['name'] = 'ENV';
przypisuje mi stringa a nie stałą na co mogłoby wyglądać