Wpis z mikrobloga

Co za kretyn XD I dlatego jestem zdania, że ANI JEDEN rusek nie powinien zostać wypuszczony z terytorium rosji, powinni tam żyć jak w jakimś wielkim getcie, odgrodzeni od świata. Rosja w której dorastałem już nie istnieje XD Rosja, którą widzisz dzisiaj i w której się wychowałeś nie zmieniła się od kilkuset lat, ty mongole, zawsze taka była. Młodzi w rosji nie różnią się niczym od starych Vasilijów srających za stodołą, ci tylko nie ukrywają tęsknoty za socjalistycznym sajuzem, a młodzi są bardziej powściągliwi. _No szkoda, szkoda tej *sytuacji* na Ukrainie. Mogę już odzyskać możliwość monetyzacji filmów na yt?_

#rosja #ukraina #bekazpodludzi #wojna
Pobierz kezioezio - Co za kretyn XD I dlatego jestem zdania, że ANI JEDEN rusek nie powinien ...
źródło: comment_1649693340SJ70gb9L3GBebP4Xd0qbeF.jpg
  • 72
@marcelus:

Jego jedynym wytłumaczeniem jest, że "nie interesował się polityką" no i to może był #!$%@? błąd?

no ja też w wieku 16 lat nie bardzo interesowałem się politykom więc nie będę tego miał nikomu zazłe ¯\_(ツ)_/¯ poza tym mówił, że sam zaczął zauważać że jest coraz gorzej od mniej więcej 2012 roku i krytykował rosje jeszcze przed wybuchem tej wojny na tyle na ile to było możliwe. Nie wiem oglądałeś
@ShadyTalezz: oglądałem w całości. I na przykład zapamiętałem jego #!$%@? że nie skrytykuje wojny na Ukrainie, bo ma "wewnętrzną blokadę", bo " w jakiś sposób sprany ma mózg". Wy serio to łykacie?
@kezioezio: lykaj dalej propagande jak leci. Pieknie spreparowana dla drugiej strony. Tez robmy z rosjan podludzi jak oni z ukraincow. Potem idzmy z nimi na wojne, a co... Wiesz ilu opozycjonistow #!$%@? przez ostatnie 30 lat? Ilu skonczylo z duzym uszczerbkiem? Ilu kibluje na koncu swiata? Jak zajebia komus pol czy cala rodzine to czasem sie staje mnie odwazny albo przestaje istniec. Tam styl stalinizmu trwal duzo dluzej niz w Polsce
@marcelus:

I na przykład zapamiętałem jego #!$%@? że nie skrytykuje wojny na Ukrainie, bo ma "wewnętrzną blokadę", bo " w jakiś sposób sprany ma mózg"

Po pierwsze to skrytykował wojne, nawet w tym filmiku, po drugie ta wewnętrzna blokada nie dotyczyła tego, że nie uważa, że ta wojna jest zła tylko dlatego, że podświadomie jest zastraszony konsekwencjami. Nie wiem czy po prostu świadomie manipulujesz wiedząc, że to oglądałem czy po prostu
@ShadyTalezz: rozumiem po angielsku, tylko nie biorę tego co mówi za dobrą monetę. Jedynym powodem dla którego otwarcie nie krytykuje wojny na Ukrainie, jest nie to że ją popiera, tylko to że straciłby znaczną część fanbase'u i zantagonizowałby rosyjską publiczność. Dla mnie to jedyne wytłumaczenie.

Jemu nic nie grozi za to żeby mówić otwartym tekstem do swoich rosyjskich widzów co się dzieje na Ukrainie. Dosłownie nic. On mieszka w Gruzji.
@Atomus: Szczerze powiedziawszy mam w dupie kto jak widzi Rosjan, nie uważam ich wszystkich za pijaków czy złodziei. Ale jeśli jakaś publiczna postać rosyjska nie ma cywilnej odwagi żeby wprost skrytykować wojny na Ukrainie i ludobójstwa które się tam dokonuje to jest dla mnie śmieciem.

A całe to jego #!$%@? to może łykną 15-latki z Minessoty.
@Asterling: zmiana władzy na kremlu może być dobra, ale raczej nie będzie, a jeśli będzie to raczej krótkoterminowo, żebyśmy mieli spokój to Rosja przede wszystkim musi pozbyć się ambicji imperialnych, jak to zrobić - nie wiem, może rozbicie Rosji na mniejsze kraje, chociaż to mogłoby oznaczać jakieś wojny domowe a to też nie jest za wesoły scenariusz biorąc pod uwagę arsenał nuklearny.

@marcelus:

Jedynym powodem dla którego otwarcie nie krytykuje
@marcelus: generalizowac bo jakis youtuber czy tanie niusy sie pojawiaja, naprawde godne najwyzszych pochwal. Na zasadzie nie znam sie ale sie wypowiem. Zobacz co tam sie dzieje co kampanie wyborcza czy przeddzien jej rozpoczecia, tacy jak ten youtuber moga po prostu zniknac i slad po nim tez. Tak dziala ten piekny system. Jak masz nazwisko to jeszcze mozesz liczyc na to ze sie mafia putina zawaha. Zycie swoich obywateli co widac
@ShadyTalezz: Jedyny realny sposób na to by rosja przynajmniej przełożyła te swoje imperialne ambicje na później to jak najbardziej dotkliwe sankcje. Niestety trudno się z OPem nie zgodzić bo z naszej perspektywy odgrodzenie rosji od świata jest bardzo korzystne. Najgorsze co się może teraz stać to jakieś wydarzenie które spowoduje kolejny reset w relacjach z rosją.
@ShadyTalezz: to niech wraca i się weźmie za uczciwą robotę. Ludzie protestują na Placu Czerwonym i jakaś się nie boją. Do nikogo nie strzelają. Poszedłbym do aresztu na 24h max.

ale on otwarcie krytykuje wojnę na Ukrainie

Nie, nie krytykuje. Nawet nie używa słowa wojna.

Ale #!$%@?ąc od tego, cały ten jego wywód jest smutnym #!$%@?, to jest najzwyczajniej w świecie nieprawda. Nic się nie zmieniło 24 lutego 2022 roku. Jest
@marcelus:

to niech wraca i się weźmie za uczciwą robotę.

ale on ma uczciwą robotę

Ludzie protestują na Placu Czerwonym i jakaś się nie boją. Do nikogo nie strzelają. Poszedłbym do aresztu na 24h max.

Nie, nie ma takiej pewności, za protesty mogą cię wsadzić na 15 lat do więzienia, w areszcie możesz zostać pobity, mogą nałożyć na ciebie gigantyczne mandaty. Fajnie się takie rzeczy pisze z wygodnego fotelu w wolnym
@marcelus: mówi prawdę

Nie, nie krytykuje. Nawet nie używa słowa wojna.

bo za to będzie skazany na 15 lat więzienia w rosji, krytyka jest jednoznaczna i wyraźna, nie widzisz jej bo nie chcesz jej widziec i tyle z mojej strony bo już mi się nie chce odpisywać każdemu przygłupowi, który uważa eksterminacje narodu rosyjskiego za dobry pomysł.
@ShadyTalezz nic nie powiedziałem o eksterminacji xddd jedyne co mówię to to że cały ten filmik jest kłamliwy i oparty na fałszywym stwierdzeniu że Rosja zmieniła się 24 lutego 2022 roku.
@Atomus: Śmierć putina nic przecież nie zmieni bo do władzy znowu dojdzie ktoś podobny. Zresztą z tymi złudzeniami to też bzdury bo zwykli rosjanie bardzo źle wspominają jelcyna a i nie bez powodu pozwolili na dojście do władzy putina. Po prostu to tego typu mentalność.