Aktywne Wpisy
JonasKahnwald +219
Pisałem kiedyś, że spełniłem swoje marzenie ze studiów co do gamingowego PC. Tak właśnie wygląda, Aorus RTX 4090, R7800X3D. (ʘ‿ʘ)
#pcmasterrace #komputery #gry #chwalesie
#pcmasterrace #komputery #gry #chwalesie
Zupa-jeza +173
Marzy mi się Polska w której takie komentarze są wyśmiewane, a nie lajkowane. Całe nasze życie w stadzie polega na stawianiu sobie ograniczeń, żebyśmy się nie pozabijali i żeby to jakoś działało. C--j tam, że 2tys zginie, 10tys zostanie rannych i 100tys postronnych osób będzie miało traumy do końca życia. Prawo do mojego z--------u jest najważniejsze. Gdybyśmy wszyscy mieli taki mental to dalej byśmy siedzieli w pubie w oparach dymu i śmierdzieli
W gothic 1 2 i wszystkich risenach lokacje były raczej nieduże a przez to można było upakować tam contentu i smaczków a eksploracja nie była upierdliwa nawet pomimo bugów. Elex i Gothic 3 cierpią na za duży świat który nie ma sobą nic do zaoferowania poza pewnym smaczkami.
Jak dodam do tego że w elexie gram na łatwym a dopiero po 6 godzinach gry kiedy zdobyłem karabin laserowy z hortu który zadaje 54 obrażeń mogę zadać choć minimalne obrażenia przeciwnikom to łapię się za głowę kto s--------ł tutaj poziomy trudności i balans. Wcześniej miałem tylko początkowy łuk i przysięgam na bezimiennego zadawałem po 0 obrażeń wszystkim poza początkowymi (słabszymi i karłowatymi) bestiami.
Graficznie jest ładnie, z bliska tekstury nie zachwycają ale ogólnie grafika robi wrażenie.
#elex #gothic #risen
trochę pograłem zostałem klerykiem, dostałem plazmowy karabin i dopiero teraz jest gra. Ulepszyłem plazmówkę i laserówkę na 2 poziom, kosztowało mnie to 4 godziny czasu gry i dużo wczytywania i zapisywania oraz tysiące kryształków i teraz czuję że mogę się mierzyć ze wszystkim.
Ale ta gra dalej jest w cholerę niezabalansowana, wszystko pakowałem w inteligencję i zręczność i nawet podstawowej zbroi akolity nie mogę założyć. Natomiast