Aktywne Wpisy
Zjadlem_Babcie +667
Oświadczam ze przez 8 lat rządów PiS, nie wziąłem nic z tarczy, nic z 500 plus, dotknąłem tez 13 i 14 emerytury, nie zainteresowałem się nawet laptopem dla gowniaka czy wyprawką szkolną. MAM CZYSTE RĘCE . Bo jestem #!$%@? mężczyzna po 30 na etacie i nie mam kaszojada. Nas się rucha a nie wspomaga. #bekazpisu #bekazkoalicjiobywatelskiej
techno_mojsze +170
Pytanie z kategorii 100% na serio, chciałbym dowiedzieć się jaka logika stoi za obecnym stanem rzeczy:
Czy ktoś może mi wytłumaczyć dlaczego urzędy są otwarte w godzinach porannych i wczesnopopołudniowych, kiedy większość ludzi jest w pracy? Dlaczego nikt nie przepchnął zmiany godzin na np. 12-20, tak żeby każdy mógł załatwić sprawę, tylko trzeba brać wolne w pracy żeby udać się do jaśnie pana urzędnika?
#pytanie i trochę #zalesie
Czy ktoś może mi wytłumaczyć dlaczego urzędy są otwarte w godzinach porannych i wczesnopopołudniowych, kiedy większość ludzi jest w pracy? Dlaczego nikt nie przepchnął zmiany godzin na np. 12-20, tak żeby każdy mógł załatwić sprawę, tylko trzeba brać wolne w pracy żeby udać się do jaśnie pana urzędnika?
#pytanie i trochę #zalesie
-Ochojskie, Lisy i całe te media "pedagogiki wstydu" próbują Polakom wmówić dziwne rzeczy, od piekła kobiet Ukrainek ("uchodźczyń"), rzekomym gwałceniu i handlu ludźmi przez Polaków, po "asymilację" językową ukraińskich dzieci
-opozycja nie ma żadnych pomysłów na polską obronność, a Siemoniak chce przywrócić pobór
-Tusk coś tam gada, robi konferencje prasowe z dupy i nikt nie chce go słuchać, nawet Trzaskowski ma większą sprawczość spotykając się z Bidenem
-byle zaatakować Polskę medialnie i w Parlamencie Europejskim, nawet kosztem kilkuset miliardów złotych dla Polaków, bo PiS miałby tym zarządzać
-Grodzki przeprasza Ukraińców za Polaków xD
-co chwile wyłazi jakiś Sikorski, Lis, czy Giertych i krzyczy, że Polska ma płacić kary do TSUE
-nawet przy czołgach Abrams potrafią się zesrać i działać wbrew polskiej racji stanu, żadnego eksperta tam nie ma, ale już całe lewactwo krzyczy, że era czołgów przeminęła
#bekazopozycji #bekazlewactwa #polityka
I wtedy przyszedł ppan PiS cały na biało ze swoimi gazetkami i zaczął piszać, że DiscoPolo
Jak na złość Duduś się teraz w miarę sprawdza.
Przeciętny wyborca nie ogarnie teraz, że Duda trochę odcina od PiSu.
I tak leci, Tusk jedynie co ostatnio sensownego mówi, że Kaczyński wywoła gównoburzę by podzielić Polaków katastrofą w Smoleńsku oraz, że trzeba wspomagać jak się da Ukrainę.
Kuźwa nawet nie wyskoczyli z pomysłem by zaproponować zamiast 300 tysięcy chłopa w wojsku 150 tysięcy ale zabijaków
Komentarz usunięty przez moderatora
Lewica? Jest obok rozdawnictwa PiSu (czasem nawet nie chce iść dalej), ale jeśli chodzi o swiatopoglądowe sprawy dociera do części młodych.
Konfederacja? Wzięła prawą skrajną stronę, a PiSowi w to mi graj bo po wyborach podkupi paru posłów.
PO i
@Beefandfish: Bo są, potwierdzają to wszystkie statystyki lol xD I niespecjalnie widzę, żeby opozycja "jechała" po elektoracie PiS. Częściej słyszę samokrytykę w tym zakresie, że nie są w stanie do niech dotrzeć w odpowiedni sposób. Inna sprawa, że jak PiS ma publiczną telewizję i ktoś to gówno z wyboru ogląda to ciężko do
@Darth_Gohan: jeśli standardem jest finansowanie think tanków i mediów z niemieckiej kabzy, przy wsparciu różnych Gerhardów Schrederów, to cóż. Nie chcę takiego standardu
Co to znaczy modła PO i modła PiS? Nauka nie powinna być robiona według partii. Mieliśmy to już przerabiane w historii i nigdy się nie kończyło dobrze.
Edukacja jest na takim, a nie innym poziomie bo co chwila mieszamy przy programach i systemie oświaty. Do tego spada zarówno prestiż zawodu nauczyciela jak i jego płaca.
dlaczego Niemcy tak się z Rosją obchodzą jak z jajem? Bo Rosja nie dała sobie Niemcom wejść na głowę, mimo, że Rosja jest 16 gospodarką w bilansie handlowym Niemiec i poradzą sobie z palcem w dupie nawet po ucięciu dostaw gazu natychmiast. Polska jest 5 partnerem handlowym i to bez nas w Niemczech zapanowałaby recesja.
Dlaczego nas
na przedsiębiorczości rozwiązywało się PIT, polski i historia to sama martyrologia, nauk ścisłych niewiele