Aktywne Wpisy
Stemitor +826
Jak to jest, że całe pokolenie facetów uczestniczących w poborowym wojsku dało sobie wmówić że to zrobiło z nich „prawdziwych mężczyzn”? Przecież to miało na celu nauczenie ich wykonywania debilnych rozkazów narażających ich życie bez nawet chwili zastanowienia i żadnego sprzeciwu xD
#wojsko #zasadniczasluzbawojskowa
#wojsko #zasadniczasluzbawojskowa
Sanah wydała nowy album i byłem zmuszony tego słuchać podczas powrotu z urlopu. Wszystko oczywiście w tonie feminizmu i tego że ci źli faceci nie są wcale potrzebni kobiecie. Ale z jedną piosenką to już przesadziła xD
Kobieta śrubką jest
Która światem dziś obraca
Niech ktoś jej wytłumaczy że śrubką kręci śrubokręt xD
#logikarozowychpaskow
Kobieta śrubką jest
Która światem dziś obraca
Niech ktoś jej wytłumaczy że śrubką kręci śrubokręt xD
#logikarozowychpaskow
USA: potrzymaj mi piwo
"Kongres USA przyznał ostatnio Amerykańskiej Agencji Obrony Przeciwrakietowej (MDA) uprawnienia do badań i rozwoju technologii laserowej, z przeznaczeniem do obrony przed najbardziej zabójczymi pociskami. Mowa zarówno o rakietach balistycznych, jak i rozwijającej się w szybkim tempie broni hipersonicznej"
Też USA za 5-10 lat: uzyskuje zdolność do zestrzelenia każdej rakiety przeciwnika ze 100% skutecznością
Wtedy też nastąpi zniszczenie Rosji i Chin. Jak w rakietę jebnie terawatowy impuls, to skończy się rumakowanie.
#ukraina #wojna #wojsko #rosja #usa
Nie jest to jakaś super skomplikowana technologia, ale jednak kilka lat pracy potrzeba by to upchnąć np. na ciężarówkę i odpowiednio celować laserem
@ShadyTalezz: broń hipersoniczną
rakiety hipersoniczne muszą znieść ogromne temperatury, laser więc musi być potężniejszy
tak, będzie można sobie wsadzić w dupę, może za kilka lat, może za kilkanaście, ale generalnie tak
z samolotów prościej
Czyli jak będzie trzeba to ci #!$%@?, ale ty mi nie oddasz.
Bartosiak pisze o tym w swojej książce.
Do łask powróci "broń konwencjonalna" i będą wygrywać kraje z lepszą technologią, a taka zdezelowana Rosja z tysiącami nuków już nie zastraszy świata