Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 21
Zrobiłam beef jerky. I ogólnie nie przepadam za suszonym mięsem i plan był taki, żeby zrobić je eksperymentalnie, zapakować próżniowo i zobaczyć, ile mi wytrzymają, ale cholera, to wyszło takie pyszne, że pewnie nic nie zostanie za zapas. I oczywiście robiłam marynatę na oko, więc nie wiem, czy to powtórzę, ale zrobiłam w wydaniu pikantnym. Był tam też sos sojowy, Worcestershire, wędzona i słodka papryka...

JAKIE TO JEST DOBRE.

#keto #carnivore #gotujzwykopem
BarkaMleczna - Zrobiłam beef jerky. I ogólnie nie przepadam za suszonym mięsem i plan...

źródło: comment_1648736555zgzOrjzt3BrZUeyo2EaDGV.jpg

Pobierz
  • 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@BarkaMleczna: Też kiedyś robiłem, ale potem przez jakiś skamieniały kawałek mojego zęba postanowił ogłosić niepodległość i od tamtej chwili mam uraz xD.

Jak ktoś robi w piekarniku to od siebie polecam kroić lekko grubiej, bo wtedy nie są aż tak twarde tylko idealne do rzucia. Trzeba co jakiś czas też zmieniać je miejscami bo nie suszą się równomiernie. No i kroić w poprzek tych tkanek? Nie wiem, nie jestem patologiem.
  • Odpowiedz