Wpis z mikrobloga

Szkoda. Gdyby między VER a LEC był dodatkowo RUS, mielibyśmy prześwietny sezon. Walka 1 na 1 jest fajna, and walka bezpośrednia 3 kierowców, to już byłaby wojna, bo byłoby jeszcze mniej miejsca i jeszcze większe ryzyko. Mam nadzieję, że Merc dogoni Ferrari i Red Bulla w dalszej części sezonu.

I szkoda, że McLaren wypadł z obiegu. Gdyby była walka RBR vs FER vs MER + McLaren panoszący się pomiędzy nimi, a może ktoś jeszcze, widzowie dostaliby jeszcze lepsze show.

#f1
  • 9
@KAKOWICZ: No OK, ale w 2022 roku, realnie, bolid na najwyższym poziomie na przestrzeni sezonu jest w stanie wycisnąć tylko ekipa RBR, Ferrari i Merc. McLaren i inni mogą być blisko, mogą urywać punkty, ale nie stworzą maszyny równej tej trójce.
@QRQ: Nikt za nikim nie płacze.

Walka byłaby ciekawsza, gdyby więcej kierowców brało w niej udział. - Tak czy nie?

Bolid na miarę mistrzostwa jest w zasięgu trzech teamów. - Tak czy nie?

@chianski: XD Jak już, to @koralowiecc może być moim multikontem. Ja tu jestem prawie dwa razy dłużej.
@red7000 czterech* zespołów, każdy kto ma własne silniki może mieć najlepszą maszynę, tylko zespoły klienckie są gorzej traktowane. Czyli tym kluczem można jeszcze Alpine doliczyć tyle że już od lat nic im nie wyszło xD