Aktywne Wpisy
MichauDelendaEst +49
Super jest ten kwik informatyków 15k i innych ludzi którzy dobrze zarabiają w korpo bo, o matko, osoby które wykonują gorzej płatne zawody dostaną dofinansowanie do kredo xD
Wiadomo, najrozsądniej byłoby gdyby po prostu rozdawali darmowe mieszkania osobom w dobrej sytuacji, a biede - #!$%@?ć, tak buduje się społeczeństwo.
Najlepiej gdyby tego programu w ogóle nie było, ale skupienie go wokół dobrze zarabiających to byłaby kompletna paranoja.
#nieruchomosci #kredyt2procent
Wiadomo, najrozsądniej byłoby gdyby po prostu rozdawali darmowe mieszkania osobom w dobrej sytuacji, a biede - #!$%@?ć, tak buduje się społeczeństwo.
Najlepiej gdyby tego programu w ogóle nie było, ale skupienie go wokół dobrze zarabiających to byłaby kompletna paranoja.
#nieruchomosci #kredyt2procent
![hesus](https://wykop.pl/cdn/c3397992/hesus_2Z8lTZu9dj,q60.jpg)
hesus +627
Chciałbym jakoś minimalnie je dosłodzić ale obawiam się, że jak wrzucę po prostu pół kilo cukru ekstra to zamiast uzyskania słodkości, wznowię proces fermentacji.
Z drugiej strony pomyślałem jednak, że skoro bulgocze to fermentacja cicha wciąż gdzieś tam przebiega a to oznacza, że wino nie osiągnęło jeszcze deklarowanych przez producenta drożdży 16% alkoholu, które planowałem uzyskać. Chłopski rozum podpowiada więc, że nie powinienem bawić się w liczenie ile faktycznie cukru należy wsypać, tylko po prostu walić go do balonu tak długo, aż fermentacja ucichnie całkowicie i dopiero to będzie oznaczało, że mam 16% i dalej idę już tylko w słodkość.
Czy dobrze rozkminiłem?
#alkoholizm #winodomowejroboty #wino #alkoholedomowe
@krzaczor93: gratuluję, zrobiłeś ocet.
Twój nastaw ma dopiero 3 miesiące, jeszcze sporo musi popracować. W późniejszym czasie, jeśli uznasz że 'moc' jest ok, ale brakuje słodyczy, możesz dodać Z ROZWAGĄ jakiegoś cukru niefermentującego.
Komentarz usunięty przez autora