@LittleOpa: zyletka pod katem jedno dlugie ciecie na srodku @Helong: tak, tylko na zakwasie - a co do procesu to polecam filmik mireczka z tagu ktory nagral caly proces ( ͡°͜ʖ͡°)
@Helong: to jest problem, który zraża większość osób do pieczenia chleba na zakwasie. A są prostsze przepisy. Ja mam własny (ale to pół razowiec z mąki orkiszowej). Zakwas dokarmiamy wieczorem lub rano, rano lub wieczorem pieczemy chleb. Mieszanie 10 minut, wyrastanie 40 minut, pieczenie 2 godziny. To już nie przerasta nikogo chyba. Chleb świeży przez 4 dni.
ale za to wyszedł kozacki
#chleb #bojowkapiekarska #pieczzwykopem #gzw
@Helong: tak, tylko na zakwasie - a co do procesu to polecam filmik mireczka z tagu ktory nagral caly proces ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@wondermano1