Aktywne Wpisy
Jacek12 +96
Dzisiaj odebrałem zaświadczenie o niepełnosprawności córki ze względu na #autyzm Wiąże się to zasiłkiem niecałe 3000 zł - niby spoko ale w dupie mam te pieniądze. Córka ma ponad 7 lat i nie mówi, ma parę lat młodszą siostrę która rozwija się mega super. Widzę jakby to było gdyby starsza córka też była normalna. Mega zazdroszczę innym rodzicom. Bardzo ciężko mi się na to patrzy i już nie mam na
#koronawirus #bekazcovidian
@Adam_Prosty: co to za odrealniony wysryw xD
Co ma dbanie o siebie i przerzucanie odpowiedzialności na innych do chorób wrodzonych i przewlekłych?
równie dobrze mogli by sypać solą przez lewe ramie.
https://j.gifs.com/GR98mL.gif
@rzrbld: covid jest wrodzony i przewlekły? XD
Nie widzę tu słowa
nie brnij dalej ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@DITJU_FTP: zaraz idę do biedry to sprawdzę :)
Jeśli byłeś zdrowy, dbałeś o siebie i ktoś np. celowo zaraził Cię jakąś chorobą zakaźną to oczywiście, że możesz przerzucić na niego tą odpowiedzialność, jest nawet na to w polskim prawie paragraf.
Tagi i obrazek, czy kontekst nie zmienią tego, że prezentujesz prostacki
Szwecja jest wielbiona na wykopie za rzekomy brak restrykcji i obostrzeń, w tym maseczek.
A w Japonii, chyba najbardziej zamaseczkowanym kraju na świecie jeszcze mniej obostrzeń, maseczki też nie są obowiązkowe, a statystyki znacznie lepsze.
Ale szmaty nie działajoo heh, patrzcie gosć dmucha i leci.
Nieważne, że są badania, statystyki które mówią, że działają
@DITJU_FTP:
właśnie to.
stan na dzisiaj 10:40 na oko 20-30% klientów biedry zamaskowanych, głownie ludzie 50+, jedno dziecko.
myślą że szmatka która przez 2 lata, nikogo przed niczym nie uchroniła teraz ochroni ich przed tymi bez masek...
austria vs polska
austria po zniesieniu PRAWIE wszystkich obostrzeń, czyli w praktyce z obostrzeniami ostrzejszymi niż mieliśmy w pl XD (np cały czas mają obowiązek masek ffp2 w przestrzeniach zamkniętych) i po zaszczepieniu pod groźba w-------a z pracy, aresztu, ścigania przez policje każdego dorosłego
polska jak jest każdy widzi
maski zajebiście skuteczne, załóż dwie!
@Adam_Prosty: Różnica jest taka, że w Japonii maseczki nosi się głownie żeby nikogo czymś nie zarazić, jest taka jest tam zasada higieny i to widocznie w kraju u nich działa. U nas ze względu na odgórny przymus, chyba nawet ty uważasz, że one mają przed czymś chronić
Dziękuję
C.b.d.o.
@Adam_Prosty: wow, zgadzamy się! też nie jestem za przymusem noszenia, bo nic nie daje.
Problem jest w tym, że ty w poście negujesz sens noszenia masek, a nie przymus.
Komentarz usunięty przez autora