Aktywne Wpisy
wilk633 +157
#smokwawelski #krakow #zwiedzajzwykopem
Pamiętam jak za małolata byłem w krakowie na wycieczce szkolnej a jako że bardzo wtedy lubiłem czytać powieści fantasy to bardzo byłem podekscytowany żeby zobaczyć tego smoka wawelskiego którego nam dodatkowo hypeował wychowawca praktycznie przez całą podróż a jak przyszło co do czego i w końcu go zobaczyłem tego 'smoka' to reakcję miałem mniej więcej jak w obrazku
Pamiętam jak za małolata byłem w krakowie na wycieczce szkolnej a jako że bardzo wtedy lubiłem czytać powieści fantasy to bardzo byłem podekscytowany żeby zobaczyć tego smoka wawelskiego którego nam dodatkowo hypeował wychowawca praktycznie przez całą podróż a jak przyszło co do czego i w końcu go zobaczyłem tego 'smoka' to reakcję miałem mniej więcej jak w obrazku
Wrrronika +7
Kiedyś byłam w stanie pisać z ludźmi przez 6-7 godzin dziennie.
Na przerwach, po szkole, w trakcie odrabiania lekcji, a potem jeszcze przed snem rozmawiać przez kilka godzin, przez telefon.
Teraz mam problem nawet by odpisać swoim przyjaciołom.
Nie wiem z czego to wynika, ale chciałabym by wróciła mi energia i chęć do rozmów, bo zawsze to lubiłam. Głównie przez ciekawość do świata. Rozmowy z ludźmi pozwolily mi wyjsc z cynizmu i zrozumiec, ze
Na przerwach, po szkole, w trakcie odrabiania lekcji, a potem jeszcze przed snem rozmawiać przez kilka godzin, przez telefon.
Teraz mam problem nawet by odpisać swoim przyjaciołom.
Nie wiem z czego to wynika, ale chciałabym by wróciła mi energia i chęć do rozmów, bo zawsze to lubiłam. Głównie przez ciekawość do świata. Rozmowy z ludźmi pozwolily mi wyjsc z cynizmu i zrozumiec, ze
#bekazlewactwa #rakcontent #ukraina #rosja #wojsko #wojna #patologiazewsi #polityka
@kanciak12: Tu się oczywiście zgodzę, ale gdyby PiS miał cohones zrobiłby to kosztem socjalu a nie zwiększania długu publicznego. Łatwo wydawać pieniądze, tylko po co urządzać kolejnemu pokoleniu PRL-bis.
@skitarii: xD
@skitarii: Czy to znaczy że nasz WOT też by się sprawdził? Albo że u nich by się sprawdził w każdym możliwym wariancie wojny? Niekoniecznie.
Osobiście jako że się nie znam to defaultowo wierzę ojcu który był w wojsku (zawodowym) i twierdzi że WOT jest bezużyteczny.
@ShadyTalezz: czyli RiGCzem nazywasz coś co popiera jakieś większość społeczeństwa? XD
xD
większość ludzi w Ukrainie myślała, że nie będzie wojny, większość ludzi w Rosji podobnie, są nawet informacje o tym, że rosyjscy politycy, wojskowi i agenci byli zaskoczeni atakiem ale mamy tutaj wykopka co wszystko przewidział.
Trafiło się kurze ślepe ziarno i zachowuje się jakby wszystkie rozumy poskradał.
????? a co ma do tego jaka część społeczeństwa to popiera?
@MarianoaItaliano: przecież lewica w pełni to popiera i gdyby PiS nagle zmądrzał i zamiast w socjale, zacząłby ładować kasę w wojsko, to Lewica podniosłaby populistyczny krzyk i PiS pewnie nawet by z nimi przegrał wybory.
@ShadyTalezz: to, że to żaden RiGCz tylko norma.
RiGCzem to będzie, gdy lewica zaproponuje coś więcej niż przeciętny Mietek z ulicy.
co ty w ogóle p--------z xD mogłeś od razu napisać, że jesteś nawiedzonym hejterem, który sra na razemków dla zasady nie traciłbym czasu na dyskusje.
@skitarii: Co do lewicy, jej program społeczny a zarazem elektorat został sprytnie zagospodarowany przez populistyczny PiS. Poza ofertą do wymierającego elektoratu post-PRL
@Sinity: jakie masz sam pojęcie o wojnie, że mówisz o jakichś innych wariantach, w których by się nie sprawdził?
WOT by się nie sprawdził tylko wtedy, gdyby Rosja faktycznie nas podbiła w 2
@ShadyTalezz: jakim hejterem? XD
Piszę po prostu, że to żaden RiGCz, popierać coś co popiera w danej chwili
@skitarii: Wiesz ile mogłeś zarobić jak to dla ciebie było oczywiste zaledwie na kilka dni zanim się wydarzyło? W c--j.
Jakoś dla innych nie było to oczywiste. Jeszcze jakiegoś 15 lutego miałeś 50-50 na to że będzie wojna Rosja-Ukraina do końca 2022.
@ShadyTalezz: to, że Ty jesteś dzbanem, tak jak Janusze i Grażyny, nie znaczy, że każdy ma gwóźdź wbity w mózg.
Naprawdę tylko debile wykluczali możliwość wybuchu wojny, a mądrzy ludzie wiedzieli wręcz, że ona
@Sinity: odróżniasz wiedzę na temat tego, że wojna wybuchnie od wiedzy na temat tego kiedy wybuchnie, czy jesteś upośledzony?
@Sinity: ty serio porównujesz budowanie obronności państwa do zakładów bukmacherskich? XD
Wojsko trzeba mieć nawet jak są małe szanse na wojnę.
A tu były duże i mówili to wszyscy analitycy. Bukmacherzy to nie są wszechwiedzący bogowie.