Wpis z mikrobloga

#javascript
#programowanie
Czy mógłby ktoś mi doradzić jakiego narzędzia użyć aby zrobić dodatek do chroma czy jakikolwiek program który byłby w stanie wygenerować prosty dokument ( kilka słów) na podstawie kilku tabel? Niestety te tabele nie są w excelu tylko po prostu na stronie w html. Zastanawiałem się czy użyć cheerio os i czy to w ogóle by miało sens. Ja niestety programuję w #java i nie jestem pewien jak to zrobić.
  • 12
@randomm13: Zwyczajnie szukasz jakiegoś boilerplaita do dodatków dla przeglądarki którą używasz i sobie kodujesz. Generowanie tekstowych plików jest łatwe, do innych formatów masz mnóstwo bibliotek
@randomm13: Ale konkrety czego, tworzenie extensiona jest proste (masz link wyżej) a cała reszta no to już trzeba konkretnie js użyć w extension-ie do odczytania treści strony i zrobienia czegoś z nią
@lobo: ok, przede wszystkim zanim się tym zajmę, muszę nauczyć się mniej więcej jak działa ten js. Dzięki za pomoc. Szkoda, że java od kilku lat nie jest obsługiwana
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@randomm13: Panie top 3 na kierunku, taki program to można naklepać w każdym języku.

Skoro pracujesz w javie to użyj jsoup i wypluj co chcesz.

A napisanie extension do chrome jest równie proste, dla kogoś kto programuje obietkowo.