Wpis z mikrobloga

#javascript
#programowanie
Czy mógłby ktoś mi doradzić jakiego narzędzia użyć aby zrobić dodatek do chroma czy jakikolwiek program który byłby w stanie wygenerować prosty dokument ( kilka słów) na podstawie kilku tabel? Niestety te tabele nie są w excelu tylko po prostu na stronie w html. Zastanawiałem się czy użyć cheerio os i czy to w ogóle by miało sens. Ja niestety programuję w #java i nie jestem pewien jak to zrobić.
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@randomm13: Zwyczajnie szukasz jakiegoś boilerplaita do dodatków dla przeglądarki którą używasz i sobie kodujesz. Generowanie tekstowych plików jest łatwe, do innych formatów masz mnóstwo bibliotek
  • Odpowiedz
@randomm13: Ale konkrety czego, tworzenie extensiona jest proste (masz link wyżej) a cała reszta no to już trzeba konkretnie js użyć w extension-ie do odczytania treści strony i zrobienia czegoś z nią
  • Odpowiedz
@lobo: ok, przede wszystkim zanim się tym zajmę, muszę nauczyć się mniej więcej jak działa ten js. Dzięki za pomoc. Szkoda, że java od kilku lat nie jest obsługiwana
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@randomm13: Panie top 3 na kierunku, taki program to można naklepać w każdym języku.

Skoro pracujesz w javie to użyj jsoup i wypluj co chcesz.

A napisanie extension do chrome jest równie proste, dla kogoś kto programuje obietkowo.
  • Odpowiedz