Wpis z mikrobloga

Czy dla wykopków z głównej tak trudno pojąć, że jedyną przyczyną dla której Rosja nie zaatakowała Ukrainy gdy prezydentem był Trump (ani nigdy wcześniej gdy u władzy byli Republikanie) jest to, że realizował on cele Rosji od środka? Po co mieliby atakować w momencie gdy prezydentem był ich przyjaciel? xD

W dodatku po rozpoczęciu wojny sam pisał, żeby USA się nie angażowało. Ja nie wiem jakim debilem trzeba być, żeby tak obracać kota ogonem.

Polska ma zajebistego farta, że Biden wygrał te wybory, bo bylibyśmy w dupie i taka jest prawda.

#ukraina #wojna #rosja #usa #trump #biden #polityka
jegertilbake - Czy dla wykopków z głównej tak trudno pojąć, że jedyną przyczyną dla k...

źródło: comment_1648209990ms8DVdAEI9fbhhRvcFLmPI.jpg

Pobierz
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@jegertilbake: Może czekali na drugą kadencję Trumpa. Sądzę, że mogło zależeć ruskim na reelekcji, a zrobienie wojny w jego pierwszej kadencji z dużym prawdopodobieństwem przekreśliłoby szanse na drugą.
  • Odpowiedz
@AShans: xDDDD to już się narracja zmieniła? Bo na początku mówiliście że chodziło o Ukrainę w UE, teraz wojna na Ukrainie to wina Trumpa xDD mimo że przed nią ostrzegał, super logika, a na moje to wina Merkel bo dozbrajała Putina i każdy o tym wie
  • Odpowiedz
@AShans: No więc co w związku z tym? Amerykanie dali NATO ultimatum dawno temu, że jeśli nie będą się dozbrajać to Amerykanie będą wycofywać wojska, a że nam się nie chciało bo braliśmy za pewnik że Europa to najbezpieczniejsze miejsce na mapie świata to już możemy mieć pretensje do siebie. Chyba nie myślisz że Trump sam podejmował takie decyzje xD tam jest cała masa ludzi, którzy kalkulują czy dane rzeczy
  • Odpowiedz