Wpis z mikrobloga

Mirki, czy jestem bardzo p------y jeśli ostatni raz jeździłem rowerem 6 lat temu (długie dystanse, 100-200km/dziennie) i w te wakacje chcę się porwać na tripa 1200 km w 10-14 dni?

Przygotowania zaczynam w tym tygodniu. Jakieś rady jak się dobrze przygotować?

#rower #sport
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@rysio_lubicz: przeciez to po 100km dziennie, lekko dasz rade. Ja po 3 tygodniach jazdy na rowerze walnąłem sobie trip 280km. W tym roku jak hajs pozwoli to chce 1400km w 8-10 dni zrobić i wydaje sie to raczej proste i realne.
  • Odpowiedz
@rysio_lubicz:
Mięśnie pamiętają. Łatwiej jest wrócić do formy po latach niż budować ją od nowa po raz pierwszy. Weź poprawkę na to, że jesteś starszy o 6 lat, wolniej się regenerujesz i łatwiej coś przeciążyć. Sam zobaczysz jak Twój organizm zareaguje, myślę że tutaj nic Cię nie zaskoczy.
Trip z sakwami czy bikepacking na lekko? Na jakim rowerze i po jakiej nawierzchni? 100km na trekingu po szosie i szutrach to
  • Odpowiedz
@Wyszynkowski: kiedyś jeździłem na przełajówce, na długich trasach miałem nawet średnią powyżej 30 km/h.
Teraz kupiłem sobie podobny rower, tylko muszę go trochę podreperować.
Oczywiście zanim wyruszę w taką trasę na pewno zrobię nieraz trasę +100km.

Właśnie nie wiem jak z bagażem, muszę wziąć jakiś plecak czy sakwy żeby wziąć najpotrzebniejsze rzeczy, może nawet jakiś namiot.
  • Odpowiedz
ma ktoś z Was może jakiś sposób na wyznaczenie trasy rowerowej, tak żeby nie prowadziło mnie przez autostrady/drogi ekspresowe?

z przejazdem przez PL sobie dam radę, ale gorzej będzie dalej, google maps nie pokazuje mi trasy rowerowej
  • Odpowiedz
@rysio_lubicz: Zanim doczytałem 10-14 dni, to pierwsza myśl była Wisła 1200 - Gość jest niezły Kozak!
A w wakacje to chyba rekreacyjnie, wiec dużo jeździj, forma przyjdzie.

Jaka trasa?
  • Odpowiedz