Wpis z mikrobloga

@justkilling: W przypadku kary pozbawienia wolności - 5 lat od wykonania. Czyli jak dostaniesz rok w zawieszeniu na dwa lata to musisz liczyć czas od upłyniecia okresu próby - razem 7 lat.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 3
@WMPP: o #!$%@? nagle ile porządnych kierowców na wykopie widać xD szkoda że nie ma drogach. Współczuję mandatu
  • Odpowiedz
@dracul: Oni nie są porządni, tylko są zwykłymi ciotami. Wiesz sam dobrze jaka tu jest "klientela". Nie wolno łamać prawa, dawać po mordzie komuś, mieć samochodu innego niż Dacia w gazie. Na szczęście poziom intelektualny w niektórych miejscach tej strony jest odpowiedni :)
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 4
@WMPP: przykra sprawa, ale może dzięki takim stawkom mandatów tacy mądrzy ludzie jak Ty zrozumią, że te znaczki przy drodze to nie ozdoby tylko przepisy.
  • Odpowiedz
@WMPP: Ostatnio w pracy w dokumentach od #!$%@? znalazłem jego mandat. 21kmh - 400zł. W październiku za przekroczenie o 27kmh dostałem stówę ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@WMPP szkoda Mirku, tak bywa. 60 km/h to trochę za dużo, to nie autostrada by grzać pod 200 km/h ¯_(ツ)_/¯ natomiast 110-120 km/h bym na spokojnie zrozumiał, drogi bywają różne a oznakowanie bardzo często jest takie a nie inne, i nawet jeśli są 3 pasy a droga nie jest ekspresowa/autostradą to i tak masz limit 90 mimo, że każdy pruje ponad setkę
  • Odpowiedz
@WMPP: Jeden pas obok pobocze szersze. Za dnia przy dobrej widoczności bym 120 na liczniku jechał czyli 110.
Na Śląsku mamy 2 pasy w 1 i 2 pasy w drugą oddzielone zieleniom 70/90to dopiero dramat jest 120/140 tam jeździłem ale teraz mandaty drogię to jeżdzę 89/109 by nie przekroczyć 20km/h ponad limit.
Sparuj sobie Yanosika z radiem, będzie Ci się włączać jak wejdziesz do auta i ostrzegać
Powodzenia :D
  • Odpowiedz
chłopie no prawie 150 na 90tce to ty się ciesz żeś się nie #!$%@?ł..

@PiersiowkaPelnaZiol: no faktycznie prędkość ponaddźwiękowa XD

o #!$%@? nagle ile porządnych kierowców na wykopie widać xD szkoda że nie ma drogach. Współczuję mandatu

@dracul: Szkoda, że w większości nie mają prawa jazdy, świat byłby taki wspaniały ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
zabawnie się czyta niektórych, jakby 150 to była jakaś okrutna prędkość XD Nie mówię o zabudowanym, ale wiele jest dróg np. między powiatowymi, gdzie z dwóch stron są puste pola i hula wiatr. Zagrożenie żadne, a spokojnie można przycisnąć w okolice 200 (sam oczywiście jeżdżę tylko przepisowo i nigdy nie przekroczyłem prędkości)
  • Odpowiedz