Wpis z mikrobloga

W czasie 2 wojny światowej powoływano nawet 14-letnich chłopców

Dorosłe kobiety jednak powołania nigdy nie dostały

Tym jest właśnie facet dla społeczeństwa - śmieciem.

Tak samo gdyby dzisiaj sytuacja była krytyczna to prędzej by powołano dzieci płci męskiej, niż kobiety
#wojna #rosja #ukraina #pieklomezczyzn #przegryw
  • 35
  • Odpowiedz
@chigcht:

Tym jest właśnie facet dla społeczeństwa - śmieciem.

Aż tak daleko bym nie szedł. Cała wina spoczywa na głupim przekonaniu, że każdy mężczyzna jest zdolny do heroizmu w obronie czegoś więcej niż samego siebie i swojej rodziny. Nikt nigdy nie myślał nawet, że mężczyzna może się do tego po prostu nie nadawać. Że tak to ujmę quantity over quality.
  • Odpowiedz
@Fracture: tak kobietom się chce te dzieci rodzić, ze mamy przyrost naturalny na minusie

a jak taka Julka #!$%@? to pewnie zaraz zwiąże się z obcokrajowcem.

Równie dobrze facet może #!$%@?ć i związać się z babą zza granicy. Na to samo wyjdzie
  • Odpowiedz
@DarekMarek: powiem tak. nawet kobieta, która chce walczyć jest warta więcej na polu walki od mężczyzny, który boi się wojny. a czy ten mężczyzna jest jakoś gorszy od tej kobiety? istnieją inne sposoby przy przysporzyć się ojczyźnie.
  • Odpowiedz
@chigcht: jej kolejny wykopek odkrywa, że nasi męscy przodkowie ustalając tak świat skrzywdzili nie tylko kobiety ale i nas. Witamy w rzeczywistości, niestety nie mamy systemu z Izraela by kobiety też mogły zostać powołane do wojska.
  • Odpowiedz
@DarekMarek: kobiety też mogą kierować pojazdami i tym bardziej mogą gotować w kuchni ( ͡° ͜ʖ ͡°) a jak ktoś chcę uciec do innego kraju, to niech ucieka - nieważne, czy kobieta, czy mężczyzna. mam nadzieje, że wkrótce przestaniemy stawiać na ilość a zaczniemy na jakość.
  • Odpowiedz
kobiety też mogą kierować pojazdami i tym bardziej mogą gotować w kuchni ( ͡° ͜ʖ ͡°) a jak ktoś chcę uciec do innego kraju, to niech ucieka - nieważne, czy kobieta, czy mężczyzna. mam nadzieje, że wkrótce przestaniemy stawiać na ilość a zaczniemy na jakość

@Whaadahell:
nikt nie wymusza na kobietach wyjazdu z kraju, jak chcą to mogą, jeśli chodzi o facetów to takie jest prawo
  • Odpowiedz
no i właśnie należałoby to zmienić.

@Whaadahell:
no to kandyduj na posła, zbierz poparcie, załóż partię i postuluj o zmiany w konstytucji takie by obniżyć bezpieczeństwo kraju w którym mieszkasz

• Odpowiedz
@DarekMarek: może i się nie znam na armii za bardzo, ale tak mi się wydaję, że morale także są tam ważne. jeżeli armia polski miałaby się składać z przykładowo 500 tys typa, co jedyne co by chcieli to jak najszybciej zwiać do najbliższego, bezpiecznego kraju, to ja dziękuję za taką armię. ruscy hurtowo wysyłają poborowców na ukraine a ci jak nie zdychają jak muchy, to dezerterują przy najbliższej okazji. chociaż
  • Odpowiedz