Wpis z mikrobloga

#emigracja #niemcy #holandia
Chce wyjechać dorobić na 2 miesiące kwiecień-maj. Charakter pracy nie ma znaczenia, najważniejsze żeby zarobić jak najwięcej i przy okazji żeby praca była znośna. Polecacie jakieś agencje pracy w tych krajach Niemcy/Holandia? Może ktoś jedzie do jakiejś pracy w tym okresie i szuka drugiej osoby tak żeby nie trafić na jakiegoś patusa :D
  • 18
  • Odpowiedz
@CasualMirek: jest 90% szans na to, ze trafisz na patusa xD w takich prostych robotach nie ma zbytnio normalnych ludzi w tym przedziale czasowym, więcej jest normalnych podczas wakacji bo młodzież szkolna chce sobie dorobić, ale tak czy siak jesteś skazany na obcowanie z patussami
  • Odpowiedz
@CasualMirek: przez agencje nie zarobisz nic, bo cie okradną za wynajem kontenera pracowniczego, dojazdy i jeszcze agencja swój haracz będzie pobierać. Lepiej samemu szukać.
A w prostych pracach szansa, że NIE trafisz na patusa to może 5-10%
Sprawdz jeszcze Norwegię i Szwecję, bo co prawda patusiarnia jest wszędzie, ale w Holandii czy Niemczech to daj pan spokój, nie wspominając już że jak nie zabierzesz że sobą sejfu to ci zginie
  • Odpowiedz
  • 0
@JuliaKowalczyk1960: Wybrałem agencję Weel presoneel eu z polecenia. Ogólnie stawki takie normalne czyli minimalne, ale przynajmniej legalne :D Po skończonym okresie pracy wypłacony również dodatek wakacyjny. Ogólnie to stawka dla większości prac była 12.12 euro brutto i w tej agencji nie ma wiekówki oraz co dziwne moja dziewczyna dostała większą wypłatę (i to nie mała różnica kwotowa) mając 19 lat niż ja gdy miałem 26 lat. Jakoś tam agencja to
  • Odpowiedz