Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
Mam problem. Mam 31 lat. Mój problem polega na tym, że nie potrafię się związać. Mimo tego, że są zainteresowane mną dziewczyny obok mnie które prędzej czy później poproszą mnie o ten związek. Który odwlekam. Ale dziewczyny moje odwlekanie szybko traktują jako odrzucenie. Do tego twierdzą, że chciałem je tylko przelecieć. Nie wiem skąd ten wniosek skoro co najwyżej w przypadku fizycznego kontaktu pocałowałem w szyję. Dlaczego odwlekam? Ponieważ związek kojarzy mi się z wyrzeczeniami. Że więcej stracę niż poniosę korzyści. Ale, że każdy się wiąże bo ulega presji rodzicom oraz Kościoła to jest jak jest. A w razie gdy dojdzie do wpadki -zniszczonym życiem. Ogólnie jestem bardzo szczęśliwym człowiekiem. Który jest za wolnością. Ale związek? To nie dla mnie.
Lecz co będzie, gdy przyjdzie moment gdzie jednak będę miał potrzebę związku a mając już te 35-40 lat nie będzie już jakiejkolwiek dziewczyny a jak będzie to taka która jest toksyczna bardziej od Czarnobyla? No właśnie.

#zwiazki #seks #logikarozowychpaskow #logikaniebieskichpaskow #rozowepaski #niebieskiepaski #po30 #oswiadczenie #zalesie

Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #622f7069a13ce6a222f468d1
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: karmelkowa
Doceń mój czas włożony w projekt i przekaż darowiznę
  • 26
@lexico: ze statystyk 30-40%, a to znaczy, że 60-70% się udaje.

Jak myślisz, z miłości?

dziś ludzie mają więcej odwagi na odejście, a nie jak 50 lat temu się bali, bo co ludzie powiedzą itd.
@wykolejony: mimo wszystko.
Kobieta po 35 roku życia nie ma już takiego zainteresowania i możesz się oczywiście upierać, ale tak już jest.
Opisywana często "ściana" to nie jest czysty wymysł.
Po tym wieku kobiety zaczynają szeroko się oglądać, bo znaleźć partnera i urodzić 1-2 dzieci to około 5 lat.
Kobieta po 35 roku życia nie ma już takiego zainteresowania

@lexico: nigdy nie byłem kobietą po 35 roku życia, więc nie wiem jak z zainteresowaniem. Oczywiście, ciążą w tym wieku, to już przypomina spacer po polu minowym, ale jak wyżej wspomniałem, nie każdy chce mieć dzieci. Jeśli dziewczyna też nie chce mieć dzieci, to why not? Skreślać dobrą dziewczynę z powodu wieku? Przecież to głupota.

Opisywana często "ściana" to nie jest
LubieżnaAlpaka: Ściana istnieje, ale nie dotyczy każdej kobiety. To fakt, że kobita po trzydziestym roku życia zaczyna szybciej "więdnąć" na urodzie, ale nie traktujcie tego jak opadanie w tempie płonącego samolotu pasażerskiego XDD po prostu się szybciej starzeją i główny składnik z jakiego wylicza się ich SMV, przestaje mieć znaczenie.
Znam kobiety, które mają trzydzieści cztery lata i wyglądają jakby miała czterdziestkę na karku, dzieciak i rozwód. Spotykałem się z czterdziestoletnią
WykopowyDrań: @wykolejony: ściana istenieje, ale oczywiście nie w postaci takiej jak to sobie wyobrazają przegrywy. No nie powiesz chyba, ze 35 latce jest tak samo łatwo znaleźć faceta wysokiej jakości jak 25 latce. Wynika to z chociazby takiego faktu, że w wieku 35 lat ci wartościowi są juz zaobrączkowani i dzieciaci. Plus w wieku 35 lat odczuwasz juz oznaki starzenia niważne jak dobrze byś sie nie prowadził. Also jak wspomniane