Wpis z mikrobloga

@Sangreal: Fragment jego ostatniego wpisu na Twiterze który zamieścił kilka dni po rozpoczęciu wojny:

I've just lost any confidence I had that sharing my thinking on this particular topic continues to be useful

xDDDD

Ale w sumie to ma rację bo jego ostatnie wpisy to było zaprzeczanie informacjom o planowanym ataku na Ukrainę, wiec tak, nie były użyteczne.
  • Odpowiedz
@Sangreal: chwila, chwila - gość, który zaryzykował swoje życie żeby obnażyć niegodziwości, których dopuszczał się rząd USA względem własnych obywateli jest dla Ciebie powodem do kręcenia sobie beki tylko dlatego, że Rosja dała mu azyl? Dla Was już nie ma ratunku ()
  • Odpowiedz
@Sangreal: on nie chciał jechać do Rosji. Jak był na lotnisku w Moskwie to mu Amerykanie paszport wzięli to co miał niby zrobić. Wracać do USA?

@KotekMruczus666:

on nie chciał jechać do Rosji.

Jak był na lotnisku w Moskwie

Dodaj, że pod ochroną Rosyjskiej Agencji Wywiadu zajmującej się właśnie szpiegostwem a wybierał się do... a jakże, Wenezueli.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@surlin: a gdzie miał uciekać jak Amerykanie grozili że go odpalą i każde państwo by się go bało przyjąć chociaż płynęły głosy poparcia a sami Amerykanie przyznali że niektóre projekty były bezprawne. Teraz by go nie odpalili ani by grubego wyroku raczej by nie dostał ale coś by go tam pomaltretowali
  • Odpowiedz
@surlin: a gdzie miał uciekać jak Amerykanie grozili że go odpalą

@KotekMruczus666: Największa afera w USA - watergate, ujawnienie podsłuchów doprowadziło aż do dymisji prezydenta i kryzysu konstytucyjnego. Coś się stało z osobami które to ujawniły? Ba, tam poszła nawet nagroda Pulitzera. Wybacz, ale system prawny w US jest jednym z najlepszych/najobiektywniejszych na świecie a on... nie bez powodu uciekał pod ochronę rosyjskich służb szpiegowskich.
No tak, pomagał
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 4
@surlin: co ty za brednie o Watergate mi tu wciskasz. Typy które wcześniej robiły przy mkultra próbowały tam mataczyć ostro i g---o im zrobili. Za te kilkaset nielegalnych projektów od mk właśnie też g---o im zrobili bo zniszczono dokumentację a gość który ją zniszczył dostał immunitet zanim się przyznał więc nawet za to nie beknął. A prezydent beknął za Watergate? Za zbrodnie w Wietnamie się rozliczyli?
Pierdoły o pizzy to
  • Odpowiedz
@surlin: jakich k---a Polaków na misjach XD

@Turahk: Cyt.
"Snowden przechwycił 1,7 miliona tajnych plików; większość dokumentów dotyczy „życiowo ważnych operacji amerykańskiej armii, floty, piechoty morskiej i sił powietrznodesantowych"
Resztę dopowiedz sobie sam, bo nasze wojska z tego co pamiętam działały i w afganistanie i w iraku, w tym realizując ściśle tajne operacje o których nie wiemy do dziś. Podobnie ujawnienie 400 tys. tajnych danych o wojnie w iraku przez jego kolegów z wikileaks.

Nie zrozum mnie źle, uwielbiam USA i podoba mi się że mają pozycję hegemona ale nie mam zamiaru robić im PRu bo nikt mi za to nie płaci ani go łykać. Nie wiem kto stał za Julianem Asange ani za Snowdenem i czy ktoś stał ale ujawnienie przestępczej działalności amerykańskich służb
  • Odpowiedz
@Sangreal: Amerykański paszport też nie jest fajny.
@KotekMruczus666:

Nie zrozum mnie źle, uwielbiam USA i podoba mi się że mają pozycję hegemona

Coś tu nie halo, bo z jednej strony piszesz że uwielbiasz a potem krytykujesz.
Tak swoją drogą, to masz świetny nick. :D
  • Odpowiedz