Wpis z mikrobloga

@zogard: no i co to zmienia w kwestii korwina? Od lat zbiera co zdolniejsza mlodziez wchodzaca do polityki, kompromituje ją i pierze mozgi jakimis bezsensownymi dyskusjami. Jak to czy szpital wyglada na 15 min po bombardowaniu czy 15h. Zrozumcie, ze korwin to nie polityk. To dzialacz spoleczny, do tego prawdopodobnie odbiera czeki spoza kraju ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@zogard: Z tego co napisał można wysnuć, moim zdaniem (na szybko), trzy wnioski:
1) szpital nie został zbombardowany
2) szpital został zbombardowany, ale nie stało się to 15 minut temu
3) szpital został zbombardowany, ale dziennikarz, który publikował artykuł dodał złe zdjęcie
Nikt o zdrowych zmysłach nie robił by wpisu z powodów 2 i 3, bo to są kwestie błahe w danym momencie (zwłaszcza 3)
Jak widzisz czwartą interpretację, która ma
@jedrzejk: może to że to już był dawno ewakuowany i nie było tam pacjentów?
przecież po takim bombardowaniu ofiar byłoby od #!$%@?. Ukraińcom było na ręke zainscenizowanie okrucieństwa rosjan "podrzucając" pare ofiar i pokazać jak to bombardują szpital z kobietami w ciąży i dziećmi.
Mogą dalej wypraszac zamknięcie nieba i tak dalej. Przecież to jasne że nie olali by takiej okazji jak zbombardowanie szpitala przez ruskich, nawet jakby pacjentów już dawno
@jedrzejk: nie chodzi o to, ze czynny szpital z setkami pacjentow by tak nie wygladal po nalocie. Wnioski sa takie, ze byl on juz w wiekszosci pusty i bez sprzetu w czasie tego nalotu. Zostala garstka pacjentow, zapewne w najbezpieczniejszej czesci szpitala wlasnie na wypadek nalotu.

ok czekam na zwyzywanie od ruskich onuc( ͡° ͜ʖ ͡°)

@blablalbla: ty ruska onuco( ͡° ͜ʖ ͡°
@blablalbla: zależy od użytej amunicji i tego jak rozmieszczono pacjentów w szpitalu. Na pewno Ci nie wymagający pomocy szpital opuścili i zostały takie przypadki jak Pani ze zdjęcie gdzie musiała zostać w szpitalu bo za chwilę był spodziewany poród. Pewnie umieszczono tych pacjentów gdzieś głebiej w budynku, by mieli szanse przeżyć ewentualny ostrzał. Elewacja budynku na moje oko jest raczej w dobrym stanie w pewnych częściach budynku i bomby/pociski musiały spaść
źródło: comment_1646996693W2eVwYgmZHWEGBW4VCW3Vx.jpg
@zogard: dziadek krul to ulubiona pacynka wykopków do wyśmiewania, zawsze wrzuci niepopularną opinię i zawsze przyciągnie mnóstwo plusów. O patrzcie co ten stary znowu plecie hehe protokół 4,76 panie janusz nieee, gwałt, himtler etc. Stówę daje że 80% z tych wyśmiewających to ludzie którzy jeszcze 3 lata temu daliby sobie rękę za krula uciąć, teraz po prostu czują się oszukani i odreagowują młodzieńcze błędy.

Wykopki są tak samo jednokierunkowi jak ruskie,
@stgnck: Problem z Korwinem jest taki, że pewne poglądy a przynajmniej ich podstawy ma bardzo dobre i zgadzam się z nimi tylko bardzo często od tej bazy odbija w bardzo złym kierunku albo przedstawia je w tak kontrowersyjny sposób ze nie można się z nim zgodzić. Oglądałem jego wystep w kanale sportowym i mówił coś z czym się zgadzałem po czym za chwile się rozkręcał i rzucał tekstem po którym miałem