#anonimowemirkowyznania Mireczki mam odłożone około 60k PLN oszczędności. Miałam kupić mieszkanie ale obecna sytuacja nie zachęca do brania kredytu ani jakichkolwiek inwestycji i zastanawiam się czy nie przekazać tych pieniędzy bratu na spłatę jego kredytu hipotecznego. Obawiam się tylko jakiejś losowej sytuacji, że nie będzie w stanie oddać mi tych pieniędzy i rozważam czy to w ogóle dobry pomysł. Macie jakieś pomysły jak się zabezpieczyć w razie gdyby coś się stało? A może w ogóle tego nie robić, bo będzie kwas i dalej odkładać na własne m? #mieszkanie #kredyt #kredythipoteczny #pieniadze #darowizna
@AnonimoweMirkoWyznania: przecież to nie żadna darowizna, tylko pożyczka. Spis umowę z procentem na poziomie inflacji i pamiętaj, że dodatkowo obowiązuje 2% podatku od kwoty pożyczki.
Obawiam się tylko jakiejś losowej sytuacji, że nie będzie w stanie oddać mi tych pieniędzy (…) Macie jakieś pomysły jak się zabezpieczyć w razie gdyby coś się stało?
Jeśli będzie chciał a mimo to nie będzie w stanie bo np. poważnie zachoruje to nic nie zrobisz, nie ma na to zabezpieczenia. Może jakieś ubezpieczenie
Mireczki mam odłożone około 60k PLN oszczędności. Miałam kupić mieszkanie ale obecna sytuacja nie zachęca do brania kredytu ani jakichkolwiek inwestycji i zastanawiam się czy nie przekazać tych pieniędzy bratu na spłatę jego kredytu hipotecznego. Obawiam się tylko jakiejś losowej sytuacji, że nie będzie w stanie oddać mi tych pieniędzy i rozważam czy to w ogóle dobry pomysł. Macie jakieś pomysły jak się zabezpieczyć w razie gdyby coś się stało? A może w ogóle tego nie robić, bo będzie kwas i dalej odkładać na własne m?
#mieszkanie #kredyt #kredythipoteczny #pieniadze #darowizna
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #622915e9e136d4a348efb3a6
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: Eugeniusz_Zua
Roczny koszt utrzymania Anonimowych Mirko Wyznań wynosi 235zł. Wesprzyj projekt
Komentarz usunięty przez autora
Jeśli będzie chciał a mimo to nie będzie w stanie bo np. poważnie zachoruje to nic nie zrobisz, nie ma na to zabezpieczenia. Może jakieś ubezpieczenie
Zaakceptował: karmelkowa
@broker:
Przy kredycie oprocentowanym niżej niż inflacja to żaden interes aby pożyczał kasę drożej i spłacał nią tańszy kredyt.
Zaakceptował: karmelkowa