@jarezz: Jeszcze jest możliwość wymigania się jeśli nie było ostrzeżenia że będzie pomiar radarowy. Ale to może skończyć się w sądzie a chyba nie warto.
@planet3437: widzisz chodzi o to, że nie mam zamiaru wspierać finansowo rodzinnych straży miejskich i innych klik w okolicach Białogardu... przekroczyłem V dozw o 15km/h więc 100 i 2pkt bym przeżył... ale nie strażnikom do zarabiania hajsu w gminach i nie do budżetu pańśtwa
@Maikeru: Możesz mówić że to nie ty kierowałeś. A mandat tyczy się kierowcy a nie właściciela pojazdu. Oczywiście potem musisz podac kto prowadził... wystarczy ściemniać że nie wiesz kto prowadził i nie prowadzisz żadnych spisów komu auto pożyczasz. Nawet cie do sądu nie podadzą, mój kuzyn miał identyczną sytuację i anulowali mu mandat :)
@Maikeru: Mylisz się, nie może właściciel auta odpowiadać za przewinienie, to tak jakby w domu wybuchła bójka pomiędzy braćmi i policja skazuje ojca bo ten nie chciał wskazać winnego a dom jest jego :)
Zresztą kuzyn nie odpowiedział w żaden sposób za przewinienie więc chyba takie jest prawo :)
#pytanie #pytaniedoeksperta #strazmiejska #fotoradary #prawo #polska
Zresztą kuzyn nie odpowiedział w żaden sposób za przewinienie więc chyba takie jest prawo :)