to trochę jak mówienie rannemu żołnierzowi żeby nie palił bo dostanie raka ( ͡°͜ʖ͡°) Jemu grozi całkowite wymazanie Ukrainy
@pilot1123: Nie grozi, bo ruscy nie mają na to zasobów. Ale szczekanie na swojego dobroczyńcę to gwarant co najwyżej tego że ten dobroczyńca może się w-----ć i wtedy naprawdę będzie im groziło wymazanie kraju. Mam przypomnieć skąd jadą ochotnicy i skąd jedzie b--ń? Ukraina naprawdę
@Krafti: Po prostu bym nie żądał rzeczy które wiem że i tak nie nastąpią. Albo inaczej - prosić o NFZ - w porządku. Zawsze można o to zabiegać.
Ale jednoczesne mówienie NAM, że to MY mamy krew Ukraińców na rękach bo nie chcemy na podstawie ŻADNEJ umowy (nie mamy ani jednego paktu defensywnego z Ukrainą) w--------ć się w wojnę z Rosją jest po prostu obrzydliwe i
@GryzeKisiel: jego juz mianowali na prezydenta swiata, poszli mu na reke tyle razy, on gada moze sie na jakas negocjacje zalapie.dostawal info, sytuacja wyprowadzona. a jak on to teraz sensownie rozegra to sie zobaczy.
wystarczy sobie wyobrazic ze na twoj kraj leci ostrzal na kazde lotnisko.
nie obsral zbroi, morale wyperdala w kosmos, zachowuje sie jak czlowiek, ale jest jeszcze polityka
@Krafti: Polityka zaszkodzenia sobie przez sprawianie że zachodnia opinia publiczna się zacznie zastanawiać "czy on nas oskarża o współudział w zbrodniach wojennych, NAS?"? To są jakieś szachy 2137D w których próbuje się sobie samemu zaszkodzić?
Niech sobie nalega ile chce na NFZ, ale niech nie mówi że zachód mu zabija obywateli bo to jest k---a bezczelne po prostu. Mówić takie rzeczy w sytuacji w której się
@Khaine: on jeszcze nie odtajal, dziala tak samo w emocjach jakie mial na poczatku. slabo z jego strony ze rzuca wszystkim rzadania mimo ze wsparcie sie przygotowywalo od dni przed atakiem ;/ za te pierwsze 10 dni jest bohaterem, na ukrainie zostanie symbolem narodowym na zawsze, tylko dyplomacja u niego kuleje
@Krafti: Nie jest taki zły w tę dyplomację wcale, ale powinien ostrożniej dobierać słowa kogo i o co oskarża. Bo to wcale nie sprawi że zachodni człowiek pomyśli "chlip chlip to nasza wina faktycznie, chodźmy już na tę wojną nuklearną o Ukrainę, w najgorszym wypadku zginie tylko kilka miliardów ludzi", tylko sprawi raczej że poczuje się obrażony za wsparcie.
@GryzeKisiel po co ten debil Churchill ciągle do tych Stanów pływa, z tym Rooseveltem gada, jak Stany nie chcą pomóc, to niech se Europa sama z Hilterem walczy
@GryzeKisiel: a wykopowy ekspert gryzekisiel co by zrobił na jego miejscu? chłopina nie śpi 20 dni jego kraj jest atakowany przez jedną z największych armii świata to co ma robić XD? czekanko? każda minuta to jest iluś tam zabitych rodaków. ogarnij się łaku
@Mlucek: ale to on jest prezydentem i to on domaga się wciągnięcia w ten konflikt sąsiadów. Nie wiem co ja bym zrobił i nie ma to znaczenia, ja oceniam jego działania
Skoro nie myśli trzeźwo to tym bardziej nie powinien w tej chwili dyktować warunków i nie powinniśmy brać jego planów i próśb na poważnie i robić to co my uważamy za słuszne.
@GryzeKisiel: to urocze, że zauważacie zmianę jego retoryki o której pisałem w zeszłym tygodniu ale wtedy zostałem onucą bo śmiałem nie robić mu loda xD
@GryzeKisiel: ja mam kolezanke ukrainke i ona mi mowila ze jak sie zakonczy wojna to ukraina powie nato zeby wypier**ało i nie beda chcieli wstapic bo nato im nie pomaga xd ja mowie jak to nie przeciez tyle sprzetu dostajecie a ona ze to nie nato daje tylko rozne kraje poza nato, nato oficjalnie nic nie robi, odechciewa mi sie jak czytam takie cos od niej takie mega roszczeniowe zachowanie
@Mlucek: ja bym się zesrał w pierwszym dniu, dlatego nie jestem prezydentem. Ale to nie znaczy, że nie mogę oceniać jego wypowiedzi. Tak samo jak mogę oceniać twórczość Zenka Martyniuka, mimo że nie jestem muzykiem
Jego już do końca posrało. Zaraz staniemy się wrogami Ukrainy, bo nie chcieliśmy za nich ginąć, zobaczycie.
#ukraina #wojna
on teraz gada duzo i duzo moze gadac, noz na cos sie zalapie
jak bys byl w podobnej sytuacji tez bys duzo gadal w kazdym kierunku( ͡° ͜ʖ ͡°)
@pilot1123: Nie grozi, bo ruscy nie mają na to zasobów. Ale szczekanie na swojego dobroczyńcę to gwarant co najwyżej tego że ten dobroczyńca może się w-----ć i wtedy naprawdę będzie im groziło wymazanie kraju. Mam przypomnieć skąd jadą ochotnicy i skąd jedzie b--ń? Ukraina naprawdę
@Krafti: Po prostu bym nie żądał rzeczy które wiem że i tak nie nastąpią. Albo inaczej - prosić o NFZ - w porządku. Zawsze można o to zabiegać.
Ale jednoczesne mówienie NAM, że to MY mamy krew Ukraińców na rękach bo nie chcemy na podstawie ŻADNEJ umowy (nie mamy ani jednego paktu defensywnego z Ukrainą) w--------ć się w wojnę z Rosją jest po prostu obrzydliwe i
wystarczy sobie wyobrazic ze na twoj kraj leci ostrzal na kazde lotnisko.
nie obsral zbroi, morale wyperdala w kosmos, zachowuje sie jak czlowiek, ale jest jeszcze polityka
@Krafti: Polityka zaszkodzenia sobie przez sprawianie że zachodnia opinia publiczna się zacznie zastanawiać "czy on nas oskarża o współudział w zbrodniach wojennych, NAS?"? To są jakieś szachy 2137D w których próbuje się sobie samemu zaszkodzić?
Niech sobie nalega ile chce na NFZ, ale niech nie mówi że zachód mu zabija obywateli bo to jest k---a bezczelne po prostu. Mówić takie rzeczy w sytuacji w której się
@Krafti: Nie jest taki zły w tę dyplomację wcale, ale powinien ostrożniej dobierać słowa kogo i o co oskarża. Bo to wcale nie sprawi że zachodni człowiek pomyśli "chlip chlip to nasza wina faktycznie, chodźmy już na tę wojną nuklearną o Ukrainę, w najgorszym wypadku zginie tylko kilka miliardów ludzi", tylko sprawi raczej że poczuje się obrażony za wsparcie.
Komentarz usunięty przez moderatora
Skoro nie myśli trzeźwo to tym bardziej nie powinien w tej chwili dyktować warunków i nie powinniśmy brać jego planów i próśb na poważnie i robić to co my uważamy za słuszne.
Pomagamy, przyjęliśmy ponad milion osób pod dach,