Wpis z mikrobloga

Zełenski przed sekundą:

Jeśli nie zamkniecie nieba, będziecie tak samo odpowiedzialni za tę katastrofę

Jego już do końca posrało. Zaraz staniemy się wrogami Ukrainy, bo nie chcieliśmy za nich ginąć, zobaczycie.

#ukraina #wojna
  • 86
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@GryzeKisiel: NO FAKTYCZNIE PRZED SEKUNDA JAK TO BYLO 2 DNI TEMU.
on teraz gada duzo i duzo moze gadac, noz na cos sie zalapie

jak bys byl w podobnej sytuacji tez bys duzo gadal w kazdym kierunku( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
to trochę jak mówienie rannemu żołnierzowi żeby nie palił bo dostanie raka ( ͡° ͜ʖ ͡°) Jemu grozi całkowite wymazanie Ukrainy

@pilot1123: Nie grozi, bo ruscy nie mają na to zasobów. Ale szczekanie na swojego dobroczyńcę to gwarant co najwyżej tego że ten dobroczyńca może się w-----ć i wtedy naprawdę będzie im groziło wymazanie kraju. Mam przypomnieć skąd jadą ochotnicy i skąd jedzie b--ń? Ukraina naprawdę
  • Odpowiedz
a ty jak bys gadal? :D

@Krafti: Po prostu bym nie żądał rzeczy które wiem że i tak nie nastąpią. Albo inaczej - prosić o NFZ - w porządku. Zawsze można o to zabiegać.

Ale jednoczesne mówienie NAM, że to MY mamy krew Ukraińców na rękach bo nie chcemy na podstawie ŻADNEJ umowy (nie mamy ani jednego paktu defensywnego z Ukrainą) w--------ć się w wojnę z Rosją jest po prostu obrzydliwe i
  • Odpowiedz
@GryzeKisiel: jego juz mianowali na prezydenta swiata, poszli mu na reke tyle razy, on gada moze sie na jakas negocjacje zalapie.dostawal info, sytuacja wyprowadzona. a jak on to teraz sensownie rozegra to sie zobaczy.

wystarczy sobie wyobrazic ze na twoj kraj leci ostrzal na kazde lotnisko.

nie obsral zbroi, morale wyperdala w kosmos, zachowuje sie jak czlowiek, ale jest jeszcze polityka
  • Odpowiedz
ale jest jeszcze polityka

@Krafti: Polityka zaszkodzenia sobie przez sprawianie że zachodnia opinia publiczna się zacznie zastanawiać "czy on nas oskarża o współudział w zbrodniach wojennych, NAS?"? To są jakieś szachy 2137D w których próbuje się sobie samemu zaszkodzić?

Niech sobie nalega ile chce na NFZ, ale niech nie mówi że zachód mu zabija obywateli bo to jest k---a bezczelne po prostu. Mówić takie rzeczy w sytuacji w której się
  • Odpowiedz
@Khaine: on jeszcze nie odtajal, dziala tak samo w emocjach jakie mial na poczatku. slabo z jego strony ze rzuca wszystkim rzadania mimo ze wsparcie sie przygotowywalo od dni przed atakiem ;/ za te pierwsze 10 dni jest bohaterem, na ukrainie zostanie symbolem narodowym na zawsze, tylko dyplomacja u niego kuleje
  • Odpowiedz
tylko dyplomacja u niego kuleje

@Krafti: Nie jest taki zły w tę dyplomację wcale, ale powinien ostrożniej dobierać słowa kogo i o co oskarża. Bo to wcale nie sprawi że zachodni człowiek pomyśli "chlip chlip to nasza wina faktycznie, chodźmy już na tę wojną nuklearną o Ukrainę, w najgorszym wypadku zginie tylko kilka miliardów ludzi", tylko sprawi raczej że poczuje się obrażony za wsparcie.
  • Odpowiedz
@GryzeKisiel: a wykopowy ekspert gryzekisiel co by zrobił na jego miejscu? chłopina nie śpi 20 dni jego kraj jest atakowany przez jedną z największych armii świata to co ma robić XD? czekanko? każda minuta to jest iluś tam zabitych rodaków. ogarnij się łaku
  • Odpowiedz
@Mlucek: ale to on jest prezydentem i to on domaga się wciągnięcia w ten konflikt sąsiadów. Nie wiem co ja bym zrobił i nie ma to znaczenia, ja oceniam jego działania

Skoro nie myśli trzeźwo to tym bardziej nie powinien w tej chwili dyktować warunków i nie powinniśmy brać jego planów i próśb na poważnie i robić to co my uważamy za słuszne.

Pomagamy, przyjęliśmy ponad milion osób pod dach,
  • Odpowiedz
@GryzeKisiel: ja mam kolezanke ukrainke i ona mi mowila ze jak sie zakonczy wojna to ukraina powie nato zeby wypier**ało i nie beda chcieli wstapic bo nato im nie pomaga xd ja mowie jak to nie przeciez tyle sprzetu dostajecie a ona ze to nie nato daje tylko rozne kraje poza nato, nato oficjalnie nic nie robi, odechciewa mi sie jak czytam takie cos od niej takie mega roszczeniowe zachowanie
  • Odpowiedz
@Mlucek: ja bym się zesrał w pierwszym dniu, dlatego nie jestem prezydentem. Ale to nie znaczy, że nie mogę oceniać jego wypowiedzi. Tak samo jak mogę oceniać twórczość Zenka Martyniuka, mimo że nie jestem muzykiem
  • Odpowiedz