Aktywne Wpisy
darkinvaider +3408
Witajcie - być może niektórzy pamiętają - #rozdajo które zorganizowałem (https://wykop.pl/wpis/69009349/witam-mam-tu-oto-takie-rozdajo-pierscionek-z-diame) i zapraszałem do głosowania na lokalizację paczkomatu . Stało się paczkomat dziś postawiony :)))))) więc z tej okazji w ramach wdzięczności - taki pierścionek będzie do oddania oczywiście przez #mirkolos . Pierścionek złoto 585 Centrlany Topaz oraz dwa diamenty:) rozmiar na życzenie. Zielonki niestety odpadają.. wystarczy zaplusowac . #sebsjewellery #rozdajo #bizuteria #zloto #rzemioslo #zafriko #jubilerstwo #rozowepaski #niebieskiepaski. Losowanie -
elektryk91 +167
Rekordzista wrócił wczoraj na Ziemię. Frank Rubio spędzając na pokładzie Międzynarodowej Stacji Kosmicznej 371 dni stał się bohaterem najdłuższego w historii trwającego nieprzerwanie pobytu obywatela USA w kosmosie. Dłużej na orbicie przebywali jedynie dwaj przedstawiciele Rosji.
Rubio początkowo miał odbyć jedną standardową zmianę na ISS, czyli około pół roku. Jednak wskutek późniejszej awarii statku Sojuz MS-22, którym Amerykanin dotarł na stację, jego misja została wydłużona. Astronauta NASA wrócił na powierzchnię Sojuzem MS-23
Rubio początkowo miał odbyć jedną standardową zmianę na ISS, czyli około pół roku. Jednak wskutek późniejszej awarii statku Sojuz MS-22, którym Amerykanin dotarł na stację, jego misja została wydłużona. Astronauta NASA wrócił na powierzchnię Sojuzem MS-23
Właśnie skończyłem numer lipcowy z 2021 roku, a tam takie ciekawostki:
1. Ogólnie cały numer jest o zbliżającym się GP Wielkiej Brytanii, więc dużo hajpowania brytyjskich kierowców
2. W artykule o Hamiltonie Paddy Lowe mówi, jak dobrze radzi sobie w zakrętach i nie powoduje wypadków - tuż przed sławnym wywaleniem Verstappena w bandy parę tygodni później.
3. George Russel jest powodem odrodzenia Williamsa, świetnie radzi sobie w stresowych sytuacjach (np. jak zarządzał sytuacją po wjechaniu w Bottasa na Monzy xD)
4. Szkalowanie Roberta #kubica za to, że krytykował Williamsa, kiedy ten potrzebował pozytywnego nastawienia bijącego od Georga (co z tego, że i George zaczął krytykować Williamsa pod koniec).
5. Stała sekcja "Cóż to był za samochód" opisuje najbardziej niesamowite samochody, które wygrały w GP Wielkiej Brytanii:
-Alfa Romeo 158
-Lotus 25
-Ferrari 312 T3
-Williams FW11
-Ferrari 641
-McLaren MP4-23
O każdym samochodzie odrobinka historii i zastosowanej techniki, co było niesamowitego i nowoczesnego w aucie, naturalnie również wspomnienie o kierowcach. Fragment o McLarenie? Krótka historia sezonów 2007 i 2008 w wykonaniu Lewisa Hamiltona xD #brytyjskamafia w pełnej krasie, o samym samochodzie tyle, że miał inny rozstaw osi niż rok wcześniej.
6. Listy czytelników, które w większości słusznie przewidziały jak potoczy się sezon (pozdrawiam Pana Pawła - obrazek w komentarzu).
7. Otwarte stwierdzenie Stuartd Codlinga, że w 2022 roku nie będzie DRS. Pamiętam, że nawet z kimś w komentarzu na tagu sprzeczałem się na ten temat, gdyż ostatnie info jakie miałem, to że DRS nie będzie - a jednak jest.
Mimo wszystko, zawartość jest najwyższej klasy i każdemu polecam zakup prenumeraty - często można dowiedzieć się ciekawostek i informacji, których nie ma w oficjalnym obiegu, do tego świetne zdjęcia.
#f1