Wpis z mikrobloga

Z uwagi na fakt, iż mieszkam za granicą, magazyn #gpracing czytam z kilkumiesięcznym poślizgiem, dzięki czemu można z perspektywy czasu i na spokojnie ocenić przewidywania "ekspertów". Pamiętam, jak w bodaj 2017 lub 2018 roku nic ze styczniowego/lutowego numeru się nie spełniło.

Właśnie skończyłem numer lipcowy z 2021 roku, a tam takie ciekawostki:

1. Ogólnie cały numer jest o zbliżającym się GP Wielkiej Brytanii, więc dużo hajpowania brytyjskich kierowców

2. W artykule o Hamiltonie Paddy Lowe mówi, jak dobrze radzi sobie w zakrętach i nie powoduje wypadków - tuż przed sławnym wywaleniem Verstappena w bandy parę tygodni później.

3. George Russel jest powodem odrodzenia Williamsa, świetnie radzi sobie w stresowych sytuacjach (np. jak zarządzał sytuacją po wjechaniu w Bottasa na Monzy xD)

4. Szkalowanie Roberta #kubica za to, że krytykował Williamsa, kiedy ten potrzebował pozytywnego nastawienia bijącego od Georga (co z tego, że i George zaczął krytykować Williamsa pod koniec).

5. Stała sekcja "Cóż to był za samochód" opisuje najbardziej niesamowite samochody, które wygrały w GP Wielkiej Brytanii:
-Alfa Romeo 158
-Lotus 25
-Ferrari 312 T3
-Williams FW11
-Ferrari 641
-McLaren MP4-23
O każdym samochodzie odrobinka historii i zastosowanej techniki, co było niesamowitego i nowoczesnego w aucie, naturalnie również wspomnienie o kierowcach. Fragment o McLarenie? Krótka historia sezonów 2007 i 2008 w wykonaniu Lewisa Hamiltona xD #brytyjskamafia w pełnej krasie, o samym samochodzie tyle, że miał inny rozstaw osi niż rok wcześniej.

6. Listy czytelników, które w większości słusznie przewidziały jak potoczy się sezon (pozdrawiam Pana Pawła - obrazek w komentarzu).

7. Otwarte stwierdzenie Stuartd Codlinga, że w 2022 roku nie będzie DRS. Pamiętam, że nawet z kimś w komentarzu na tagu sprzeczałem się na ten temat, gdyż ostatnie info jakie miałem, to że DRS nie będzie - a jednak jest.

Mimo wszystko, zawartość jest najwyższej klasy i każdemu polecam zakup prenumeraty - często można dowiedzieć się ciekawostek i informacji, których nie ma w oficjalnym obiegu, do tego świetne zdjęcia.

#f1
Pobierz Vegetan - Z uwagi na fakt, iż mieszkam za granicą, magazyn #GPRacing czytam z kilkumi...
źródło: comment_1646693441SjP2cEjtlDO439o2SQPcht.jpg
  • 2